IFC Vrouwen 1 pakt kostbare punten tegen ARC

tekst: Ruud van der Wel

De damesselectie van IFC heeft op de laatste speeldag voor de winterstop goede zaken gedaan door met 2-5 te winnen bij ARC in Alphen aan den Rijn. Trainer Brinkhuis kampt al weken met geblesseerde speelsters en heeft de afgelopen tien wedstrijden slechts een enkele keer met zijn voltallige selectie kunnen spelen. Ook tegen ARC speelden weer twee “jonkies” mee in de personen van Ellis Matze en Chelsea Rietbroek.
IFC kreeg de wedstrijdenreeks voor de winterstop vaak niet het verdiende loon naar werken en heeft hierdoor (te) veel punten verspeeld. De wedstrijd in Alphen aan den Rijn bij voetbalbolwerk ARC moest gewoon winnend afgesloten worden om aansluiting te houden richting plek 5 op de ranglijst.
IFC begon sterk aan de wedstrijd. De thuisclub werd flink onder druk gezet en de verdedigsters werden soms moedeloos van het felle storen. Toch konden de speelsters van ARC als eerste juichen. Een miscommunicatie achterin luidde de 1-0 in. Daarna was het IFC dat het spel weer naar zich toe trok, terwijl keepster Femke Groeneweg deed waarvoor zij in het doel staat. De aansluitingstreffer was een strak schot van Rhodé Matze. Even later was Milou van der Wel attent bij een scrimmage en vlak voor rust plaatste aanvoerder Britt Wijnmaalen de bal met een gericht schot van zeker 25 meter in de rechter kruising.
Na rust maakte Chelsea Rietbroek haar debuut in het eerste team van IFC. En binnen no-time had de linksbuiten ook haar eerste doelpunt te pakken. IFC leek ietwat te twijfelen na deze riante voorsprong en het was ARC dat meer grip op de wedstrijd leek te krijgen. Dit leidde ook tot de tweede treffer van de thuisclub. Trainer Brinkhuis besloot verdedigster Silke Dekker naar voren te schuiven en Milou van der Wel op de backpositie te posteren. De redelijk uitgebluste Silke Dekker wist met een extra dosis adem toch voor gevaar te zorgen voorin en dit resulteerde ook nog in de vijfde treffer voor de Ambachtse vrouwen. Dolgelukkig waren de speelsters en de begeleiding na het laatste fluitsignaal. “Eindelijk weer eens een wedstrijd waarin we gewoon de punten pakken. Wat een fijn gevoel om hiermee de winterstop in te gaan”, aldus aanvoerder Britt Wijnmaalen.