IFC Vrouwen 1 wint derde finale op rij

“We hebben deze wedstrijd
met ‘vechtvoetbal’
weten te winnen”

trainer Wil Brinkhuis.

In de strijd om het kampioenschap in de derde klasse E heeft IFC Vrouwen 1 dit weekend wederom goede zaken gedaan. Na overwinningen tegen de toenmalige koploper FC Dauwendaele (7-0) en de nummer drie SV Charlois (4-2), stond dit weekend de belangrijke uitwedstrijd tegen runner-up SVO/DKS ’17 uit Sint Jansteen op het programma. Dit team uit Zeeuws Vlaanderen stond voorafgaand aan de wedstrijd weliswaar op de zesde plaats, maar speelde wel twee wedstrijden minder. Zouden dat winstpartijen worden, dan zou SVO/DKS ’17 de Ambachtse dames dicht op de hielen komen te zitten. En dat moest de brigade van Wil Brinkhuis, als koploper, natuurlijk proberen te voorkomen. Ook de naaste concurrenten FC Dauwendaele en SV Charlois zitten nog nadrukkelijk op het vinkentouw.

Trainer Brinkhuis kon over een vrijwel complete selectie beschikken. Hoewel de vrouwen van IFC vooraf gewaarschuwd waren voor een felle start van de thuisclub, kreeg het in de eerste minuut al gelijk het deksel op de neus. Balverlies op het middenveld leidde tot een dieptepass. In eerste instantie redde IFC-keepster Femke Groeneweg nog prima op de inzet, maar in de rebound was het wel raak. Dit betekende een flinke domper voor IFC en voor de thuisclub een flinke opsteker. In de twintig daaropvolgende minuten was het een aantal keer de prima keepende Femke Groeneweg die IFC in de race hield. In de beginfase van de wedstrijd had IFC het dus moeilijk, maar de voetbalwet is nog altijd zo dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet. En zo geschiedde. Na ruim een half uur spelen een snelle IFC-aanval via de linkerkant. Charissa Jongeneel demonstreerde haar behendigheid aan de bal en wist fraai af te ronden.

Het restant van de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Na het rustsignaal tijd voor de trainers om tactische aanwijzingen en tips te geven. De tweede helft golfde op en neer, met een veldoverwicht voor IFC. In de 75e minuut kreeg IFC loon naar werken. Halverwege de helft van de thuisclub kreeg Milou van der Wel de bal aangespeeld. Zij schudde twee verdedigsters af, omspeelde de uitkomende keepster en schoof de bal in het lege doel. Na deze vreugde-uitbarsting was het nog een kwartier billen knijpen. Ook in deze fase was er weer een fantastische redding van keepster Femke Groeneweg. Met de drie punten op zak werd in de kleedkamer een feestje gevierd.
Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt het voor IFC Vrouwen 1 een spannende periode.