IFC Vrouwen pakt de volle buit tegen Zuidland

De volgers van IFC Vrouwen kregen bij het zien van het duel tegen Zuidland, de eerste wedstrijd van de competitie in de tweede klasse, een deja vu van de wedstrijd van vorig seizoen. Toen was IFC heer en meester en geselde het zes keer paal en lat. En de tegenstander wist uit drie kansen drie keer te scoren. Ook in dit openingsduel presteerde IFC het om vier keer paal en lat te raken. Maar nu was het IFC dat ook het net van de tegenstander wist te vinden. Het resultaat was een prima 3-2 overwinning.

IFC begon heel geconcentreerd aan het duel en wist vrij snel te scoren via een prachtig schot van Chelsea Rietbroek. Inmiddels was het aluminium alweer twee keer getest. Na de drinkpauze was het Zuidland dat de eerste kans van de wedstrijd benutte. IFC moest zich herpakken en dat duurde even. Gelukkig was het in het begin van de tweede helft spits Lisa Hartsuiker die optimaal profiteerde van een fout van de Zuidlandse defensie.
Waar iedereen dacht dat IFC kon doordrukken, werd het echter even naar achteren gedrukt. Uit een vrije trap wist een Zuidlandse verdedigster prachtig in te koppen. Voor trainer Wil Brinkhuis het sein om één en ander om te gooien. Verdedigster Milou van der Wel werd naar voren gedirigeerd en Anneli Hoekstra in de spits. De snelheid leverde direct de nodige dreiging op. Bij een tweede loopactie wist Milou van der Wel het hoofd koel te houden en de derde IFC-treffer te scoren. Niet veel later had zij de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar haar inzet spatte uiteen op de paal.

Een wedstrijd waar lekker om de punten gevochten werd. De titel ‘man of the match’ werd overigens uitgedeeld aan de vlaggenist van Zuidland. Met de eerste drie punten in the pocket werd de kleedkamer opgezocht en werd er een klein feestje gebouwd.