IFC wacht uitdaging bij RKAVV

tekst Cees van Heeren
Afgelopen zondag lukte het IFC net niet om een gelijkspel te behalen in de thuiswedstrijd tegen koploper Baronie. Na drie gespeelde wedstrijden staat IFC derhalve nog steeds op de hatelijke nul punten.
Aankomende zondag wacht voor de ploeg van trainer Breetveld de uitdaging om in de uitwedstrijd bij RKAVV wel voor het eerste punt(en) gewin te zorgen.

De tegenstander RKAVV:
De Rooms-Katholieke Aloysius Voetbal Vereniging (RKAVV) bestaat sinds 10 januari 1922. Hoewel de vereniging van oudsher een zondagvereniging is, spelen er inmiddels ook 4 seniorenteams op recreatief niveau op zaterdag. Het Jo19 team komt uit in de derde divisie. Het eerste team werd in het seizoen 2001-2002 kampioen in de tweede klasse en komt daarna deze eeuw minimaal op het eerste klasse niveau uit. Dit seizoen spelen ze voor het vierde seizoen achter elkaar in de hoofdklasse.

Vorig seizoen:
Vorig seizoen speelde RKAVV ook al in de hoofdklasse, toen in A. In 26 wedstrijden behaalden zij 41 punten. Dit was goed voor een negende plaats in de eindstand.

Dit seizoen:
In de voorbereiding op dit seizoen werden vijf oefenwedstrijden gespeeld. De eerste twee tegen divisieploegen Scheveningen en HBS werden verloren. Daarna werden de wedstrijden gewonnen tegen Velo (6-1), Wilhelmus (6-3) en Forum Sport (2-0).
In de competitie werd bij de start met 1-1 gelijkgespeeld bij Papendorp. Thuis werd daarna met 3-1 gewonnen van UDI´19 en afgelopen zondag werd door en tegendoelpunt in de aanvang van de wedstrijd met 1-0 verloren bij Halsteren. Met de vier behaalde punten nemen de Leidschendammers de 8e plaats in de stand in.

Selectie:
Voor het tweede seizoen is Maurizio Ceccucci de hoofdtrainer. Een viertal spelers verlieten de club, waaronder vd Hurk (vorig seizoen 5 competitietreffers), Faik (4 treffers) en Richardson (3 doelpunten). Van de nieuwkomers in de selectie hebben Bergen (RKDEO) en Suarez (Aalsmeer) basisplaatsen in de vorige wedstrijden gekregen. Rico de Boer maakte twee van hun vier competitie doelpunten.

Historie:
De eerste bekendheid van RKAVV voor IFC is gelegen in het seizoen 2014-2015 in de eerste klasse. RKAVV werd toen kampioen en IFC eindigde op de derde plaats. Op 2 november 2014 troffen beide teams elkaar voor het eerst en RKAVV won met 4-1. Voor IFC scoorde Danny Slingerland.
In april 2017 troffen beide teams elkaar weer in Leidschendam nu in de hoofdklasse. Ook toen trok RKAVV met 2-1 aan het langste eind. Hoewel de nederlaag gezien het veldspel en kansen onnodig was wist Marwin Richard pas vlak voor het einde tegen te scoren en was spits Safi met zijn twee treffers voor de thuisclub de matchwinnaar.

Waar te zien:
IFC zal dolgraag van de hatelijke nul punten willen afkomen en daarbij voor het eerst in de historie een positief resultaat boeken bij deze tegenstander, maar RKAVV zal ook graag een tweede thuisoverwinning willen smaken. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Kom dus kijken en uw ploeg aanmoedigen!
De wedstrijd op Sportpark Kastelenring aan de Sportparkweg 4 te 2263 SX te Leidschendam begint zondag 23 oktober om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter R. Wassink.
Tot Ziens!