IFC wijst ook Asperen terug

Koploper IFC bleek in de thuiswedstrijd tegen Asperen, de ploeg die voorafgaande aan dit duel na IFC de minste verliespunten had, een maat te groot. Door de 2-0 overwinning werd deze uitdager derhalve teruggewezen en werd de favoriete rol van IFC in de competitie vooralsnog bevestigd.
In vergelijking met de competitiewedstrijd van vorige week ontbrak Nico Ramos en begon Robin Benningshof op de reservebank. Yannick Jansen keerde terug in de basis en de afgelopen zaterdag twee maal scorende Jip Kegge had een basisplaats toegewezen gekregen.

Rens Idzenga

Rens Idzenga

Asperen kwam onder kletsnatte omstandigheden wel iets beter uit de startblokken, maar daarna was het echter IFC wat de klok sloeg. Meerdere keren hielp in de eerste helft de paal de Gelderse doelman bij pogingen van Danny Slingerland en Achraf el Hajouti.
Na ruim een kwartier spelen was het Rens Idzenga (zie foto) die met zijn eerste competitie doelpunt van dit seizoen voor de 1-0 zorgde. Dit werd ook de ruststand en het was een magere afspiegeling van de kansenverhouding. Topscorer Michael Slingerland ontbrak o.a. het geluk om ook nu weer te scoren en toen hij dat wel deed werd het doelpunt wegens buitenspel geannuleerd.
Aan de andere kant had keeper Jeroen de Veij één keer zijn kwaliteiten moeten tonen bij een vrije trap van Michiel den Hartog.
Ook na de rust met Siem Geluk voor aanvoerder Danny Slingerland bleef IFC de betere ploeg en na voorbereidend werk van deze Siem Geluk was het Jip Kegge, die met een boogbal voor de 2-0 zorgde. Even daarvoor soleerde Noach Middag voor de gasten langs vier verdedigers maar tot een echte doelpoging kwam hij niet.
Zonder verder tot groots spel te komen bleef IFC de boventoon voeren, maar verzuimde het de score verder te laten oplopen. Hierdoor bleef Asperen hoop houden op iets. Maar de zege met 2-0 kwam nooit in gevaar mede door het solide verdedigende werk van Tim Willemstijn.

In de rangschikking blijft IFC koploper met twee punten voorsprong op de eerste achtervolger het Dordtse GSC/ODS. Volgende week zaterdag 6 november om 14.30 uur spelen deze ploegen in Dordrecht tegen elkaar.

IFC – Asperen: 2-0 (1-0).
16. 1-0 Rens Idzenga en 53. 2-0 Jip Kegge.
Opm. Scheidrechter N. Hardenbol hield de kaarten in het sportieve duel op zak.
Spelers IFC: Jeroen de Veij; Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Rens Idzenga, Oussama el Hajouti, Amir Mahmoudian en Jip Kegge. Invallers: Siem Geluk, Robin Benningshof en Damyano Smit.


Topscorers zaterdag 4e klasse E Zuid 1 (na 6 speelronden):
8x: Michael Slingerland (IFC), Kevin Steenbruggen (Herovina) en Rayson Koeiman (SSW)
6x: Patrick Slijkoort (Noordeloos)
5x: Danny Bijl (ASH) en Arie Pankras (GSC/ODS)
4x: Danny Slingerland (IFC), Robin Benningshof (IFC), Marnik Koorevaar (Peursum) en Sam Muilenburg (SVS´65)
3x: Michiel den Hartog (Asperen), Denzel Bzekir (GSC/ODS), Wilfred van Maanen, Jesse van Vliet en Frank Clements (Herovina), Jip Kegge (IFC), Wilmar van Bruggen (Peursum) en Fitim Meha (SVS´65)


Cees van Heeren