IFC wint 4e duel in de voorbereidingsfase

In zijn vijfde wedstrijd in de voorbereidingsfase boekte de IFC equipe van trainer Jack van den Berg zondag 23 augustus zijn vierde overwinning. Het één klasse lager uitkomende D.H.C. uit Delft werd met 4-2 verslagen.

Vanaf de start van de eerste helft zette IFC de opponent, die wegens blessures een zevental spelers misten, de duimschroeven aan. Na ruim een kwartier spelen was het Mitchel Ott die de score opende 1-0. Nog geen vijf minuten later was de voorsprong verdubbeld. Aan de rechterkant ging Elson do Rosario Almeida goed door, waarbij hij om de grensrechter heen sprintte om de bal voor te kunnen zetten. Zijn voorzet was perfect en Yoeri Rombouts kopte de bal gekruist binnen voor de 2-0. Al het 15e doelpunt van IFC in de voorbereiding. Ook in het verdere verloop van de eerste helft had IFC in verdedigend opzicht weinig te duchten van de tegenstander en verzuimde het zelf om verder afstand te nemen.

Bij de start van de tweede helft kwamen bij IFC de vier veldwisselspelers in het veld. Nu zocht D.H.C. ook nadrukkelijker de aanval en in de 48e minuut was het Djurendy Swedo, die de aansluittreffer in de bovenhoek schoot 2-1. Mike Langerak had in deze wedstrijd ook weer pech met het scoren. Zo werd in de 52e minuut een inzet van hem op de doellijn weggetrapt. Na een uur spelen bracht IFC het verschil weer op twee. Patrick Fonseca onderschepte een bal in zijn verdediging, denderde door naar voren, speelde vervolgens Nayron Mathilda aan en diens voorzet was een prooi voor Rombouts 3-1.
Een klein kwartier later stond de verdediging niet helemaal goed bij een diepe bal op Jordy Brouwer. De overtreding van Esey Kiflom betekende een penalty, die door Vincent Romeijn langs keeper Lorenzo van Trijp werd binnengeschoten.
Vlak voor het einde van de wedstrijd een snelle IFC tegenaanval waarbij Langerak de bal aan de rechterkant meegaf aan Elson do Rosario Almeida, die zocht en vond met zijn voorzet Rombouts, die met zijn derde doelpunt van de middag de eindstand vastlegde op 4-2.

De zesde en laatste oefenwedstrijd van IFC voor de start van de competitie staat gepland voor zondag 30 augustus om 11.30 uur thuis tegen Sarto.

Basisspelers IFC: Lorenzo van Trijp; David Almeida, Dylan Vyent, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Gilliomar Leona, Mitchel Ott, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Mike Langerak.
in de rust ingevallen: Esey Kiflom, Danny Slingerland, Nayron Mathilda en Giovanni Cairo.