IFC wint bij Hekelingen

De uitwedstrijd bij Hekelingen heeft IFC met 1-3 gewonnen en blijft daarmee één van de ploegen die na drie competitiewedstrijden in de derde klasse C nog ongeslagen zijn.
In de competitie heeft IFC overigens na 3 oktober 2020 niet meer verloren.

In vergelijking met de competitiewedstrijd van vorige week keerde bij IFC Yoeri Rombouts terug in de basis Hierdoor begon Noah de Neijs als wisselspeler.

Tegen het nog puntloze Hekelingen kwam IFC al in de vijfde minuut op een voorsprong. Na een kort genomen corner tussen captain Danny Slingerland en Mitchell gooide de eerste de bal voor het doel en de mee naar voren gekomen centrale verdediger Tim Willemstijn knikte raak 0-1. Al heel snel daarna moest de thuisploeg al en speler wisselen met een hamstringblessure. Enkele minuten later moest onze keper Jeroen de Veij zijn klasse tonen op en inzet van Koopal. IFC bleef de eerste helft de bovenliggende partij, maar de balcirculatie was laag en de ruimtes tussen de linies groot. Desondanks hadden zowel Michael Slingerland, als Yoeri Rombouts en Tom van Oorschot de score kunnen verdubbelen.
In de tweede helft pakte IFC het energieker aan en was het Danny Slingerland, die als eerste de kwaliteiten van doelman De Ligt testte. Ook bij een één-twee tussen Ott en Rombouts voorkwam diezelfde doelman een tweede IFC treffer. Na nog geen uur spelen werd wel de score verdubbeld. Vanaf de rechterkant op de achterlijk zette Amir Mahmoudian de bal voor en Michael Slingerland tikte de bal binnen. De scheidsrechter negeerde hierbij terecht het vlagsignaal wegens vermeend buitenspel van de grensrechter van Hekelingen. Hierbij ontving trainer Van Baarle van de thuisploeg ook nog de gele kaart wegens protest cq in het veld stappen. Tien minuten later was de wedstrijd beslist. Met een fantastische omhaal was het Yoeri Rombouts die voor de 0-3 tussenstand zorgde. Het eerste doelpunt in deze prille competitie en zijn in totaal al 118e competitie doelpunt voor IFC.
Het overwicht in deze wedstrijd blijkt alleen al uit de cornerverhouding van 0 tegen 14. In de slot minuut zorgde Wesley Sturrus voor de eer reddende treffer en de 1-3 eindstand.

Oussama el Hajouti man van de wedstrijd

Niet onvermeld mag worden Oussama el Hajouti die sterk in zijn positie speelde en daarmee de wellicht verrassende man van de wedstrijd werd.

Aankomende dinsdag 11 oktober speelt IFC om 20.00 uur een thuiswedstrijd in de eerste ronde van de Fidus Cup tegen het in de vierde klasse uitkomende BZC / Zuiderpark uit Rotterdam. Volgende week zaterdag 15 oktober speelt IFC weer voor de competitie om 15.00 uur thuis tegen Rhoon.

Hekelingen – IFC: 1-3 (0-1)
5. 0-1 Tim Willemstijn, 57. 0-2 Michael Slingerland, 67. 0-3 Yoeri Rombouts en 89. 1-3 Wesley Sturrus.
Bijz. scheidsrechter L. Zizoir gaf naast geel aan trainer Jordi van Baarle van Hekelingen ook geel aan Luc Orgers (Hekelingen).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken (82. Yannick Jansen), Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Michael Slingerland (67. Nick de Veij), Mitchel Ott en Amir Mahmoudian (67. Noah de Neijs).