IFC wint bij Vlissingen

Tekst: Cees van Heeren

In de strijd om boven de bedreigde zone van de plaatsen 13 t/m 16 te blijven, deed IFC een goede zaak door met 0-1 te winnen bij Vlissingen. Aanvaller Noël Goossens met zijn eerste competitie doelpunt was het goudhaantje voor de Ambachters.

Trainer Breetveld kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geschorste Perry van Eijken en de afwezigen Jeremey Hensen en Edison Warner. Wel keerde Ozan Cimen terug in de basis.
Van de zijde van de thuisploeg werd weliswaar genoemd, dat er bijna een geheel elftal niet beschikbaar was, maar in ieder geval speelden acht van hun 10 doelpuntenmakers in de competitie gewoon allemaal mee. De spelers die gemist werden hadden gezamenlijk overigens ook slechts 3 doelpunten gemaakt.
Onder het genot van een lekker zonnetje konden de circa 125 toeschouwers, de eerste grote kans voor Vlissingen zien. Een vrije trap vanaf 25 meter werd door Manuhuwa tegen de paal geschoten. Door de staat van het natuurgrasveld was goed combinatie voetbal eigenlijk niet mogelijk en de grote kansen waren dan ook schaars. In de eerste helft was de beste kans voor IFC toen uit een corner van Danny Slingerland de bal door Noël Goossens ineens over het doel geschoten werd. Aan de andere kant toonde de attent keepende Davey van Pelt zijn kunde op een inzet van Roemeratoe. Binnen 20 minuten spelen moest IFC wegens een blessure overigens Marco Bouwman al wisselen. De voor hem in de plaats gekomen Damiano Vaudo, viel sterk in.
In de rust waren in de bestuurskamer de gevoelens aan beide zijde, dat de ploeg die als eerste zou scoren waarschijnlijk de wedstrijd zou gaan winnen.

Bij de aanvang van de tweede helft startte de thuisclub sterk met onder andere een bal in het zijnet. Na bijna een uur spelen een goede aanval opgezet door Michael Potkamp (in zijn 25e officiële duel) en uit de daarop volgende voorzet van Billy Nzojyibwami stond het vizier van aanvoerder Danny Slingerland te hoog afgesteld. Toch viel het eerste doelpunt en wel door IFC.

Noël Goossens was het eindstation van een razendsnelle uitbraak en zette IFC in de 70ste minuut met een hard schot in de verre hoek op voorsprong 0-1. Vlissingen probeerde het hierna nog wel, maar IFC trok de zege over de streep. De beide aanvallers werden in de slotfase gewisseld, waarbij Marwin Richard binnen de lijnen kwam en zodoende op 50 officiële KNVB wedstrijden kwam te staan. Nadat een kwartier voor tijd keeper Davey van Pelt al een poging van Bouzambou onschadelijk had gemaakt kwam IFC in de blessuretijd nog wel goed weg bij een buiteling in zijn strafschopgebied. De scheidsrechter oordeelde in plaats van een strafschop een schwalbe van thuisspeler Bouzambou.

Door deze overwinning op een voor IFC altijd moeilijke tegenstander (in de laatste 5 ontmoetingen in Vlissingen, 4x gelijkgespeeld en één gelijkspel in seizoen 2008-2009), klimmen ze twee plaatsen en blijft de enige voorsprong op de vier onderste ploegen in stand.

Op zondag 15 april 2018 speelt IFC een thuiswedstrijd. Voor het eerst in de geschiedenis zal om 14.00 uur daarin de SV Meerssen de tegenstander zijn.

Vlissingen – IFC: 0-1 (0-0).
70- 0-1 Noël Goossens.
Bijz.: Scheidsrechter J.P. Peeters uit Voorburg bijgestaan door dhr. M. Moussaoui en Dhr. H.J. van Boxtel gaf drie gele kaarten, waarvan aan IFC één aan Bouwman.
De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Billy Nzojyibwami (86. Mohamed el Bannasri), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman (18. Damiano Vaudo), Noël Goossens (88. Marwin Richard) en Achraf el Hajouti.