IFC wint doelpuntrijk treffen

tekst Cees van Heeren

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen, waarin beide ploegen alleen om de onderlinge eer streden won IFC in een doelpuntrijk treffen met 3-5 bij Gemert. Hierbij toonde de ploeg uit H.I. Ambacht veerkracht door tot twee keer aan toe uit achterstand terug te komen. In de stand blijft IFC overigens op de achtste plaats staan.

IFC startte de wedstrijd met dezelfde 11 spelers als die vorige week het klassenbehoud veilig stelden.Wegens werkomstandigheden ontbraken in de selectie overigens Damiano Vaudo en Marwin Richard. Het werd een open wedstrijd, waarbij de thuisploeg aanvankelijk de betere ploeg was. Tot twee keer toe voorkwam keeper Davey van Pelt in de eerste 20 minuten op het zonovergoten Sportpark Molenbroek voor de ogen van zo´n 350 toeschouwers een achterstand voor het geheel in rood geklede IFC.

Na de drinkpauze in de eerste helft begon het doelpuntenfestijn. Tussen de 26een 37eminuut werd vier keer gescoord. Door toedoen van Kemper kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Beide keren was hij het meest attent op een redding van onze keeper na een doelschot van Lalisang. IFC kwam bijna gelijk terug in de wedstrijd. Na een voorzet van Noël Goossens dook aanvoerder Danny Slingerland bij de tweede paal op en had geen moeite de aansluittreffer op te laten tekenen. Een tweetal minuten later kon doelman Van Ommeren een inzet van Perry van Eijken niet klemmen en nu stond Noël Goossens op de goede plaats om de stand te egaliseren. Doordat Kemper hierna de paal raakte en dus geen hattrick maakte brak de rust aan met een 2-2 gelijke stand.

Na de rust was het de naar FC Den Bosch vertrekkende Ruben Rodriques (25ecompetitietreffer dit seizoen), die de thuisploeg opnieuw aan de leiding bracht. Het laatste kwartier van de wedstrijd was echter overduidelijk voor de Ambachters. Uit een moeilijke hoek zorgde Perry van Eijken, die het doelpunt met een radslag vierde, weer voor de gelijkmaker. Zijn 10eofficiële doelpunt ingaande het seizoen 2014-2015. De inmiddels ingebrachte Nico Ramos stoomde bijna tien minuten later op langs de rechterkant en speelde Mohamed el Bannasri aan, die de bal met een ingenieus hakje teruglegde op dezelfde speler. Die vervolgens IFC voor het eerst aan de leiding bracht 4-3. Het was pas de vijfde officiële treffer voor deze meestal als verdediger ingezette routinier ingaande het seizoen 2014-2015, waarin hij vandaag overigens zijn 110ewedstrijd afwerkte. In de slotfase was het captain Danny Slingerland op aangeven van Achraf el Hajouti die voor de elfde competitiezege van dit seizoen en de 3-5 eindstand zorgde. Hoewel hij  ook al veel meer duels en doelpunten op zijn conto heeft staan, was dit in ieder geval ingaande het seizoen 2014-2015 zijn 40eofficiële doelpunt in de 125ewedstrijd. Dit aantal van 125 bereikte vandaag ook de na dit seizoen vertrekkende Ronnie Nouwen.

Deze keurige overwinning betekende ook de 25ehoofdklasse overwinning in drie seizoenen en voor het scoorde IFC in één wedstrijd liefst vijf keer en het heeft inmiddels via deze overwinning aan de interne doelstelling van het behalen van minimaal 40 punten voldaan. Met alleen nog het thuisduel tegen het gedegradeerde Woezik op het programma volgende week zondag 27 mei kan nu al gesproken worden van een prima seizoen.

Echter dinsdagavond 22 mei komen de spelers al eerder weer in actie op het veld. Dan spelen ze op het eigen sportpark Schildman om 20.00 uur in de kwartfinale  van de Voetbal Rijnmond Cup gesponsord door Palace Casino´s tegen het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Smitshoek.

Gemert – IFC: 3-5 (2-2).
26. 1-0 Ralf Kemper, 34. 2-0 Ralf Kemper, 35. 2-1. Danny Slingerland, 36. 2-2 Noël Goossens, 51. 3-2 Ruben Rodriqeus, 74. 3-3 Perry van Eijken, 83. 3-4 Nico Ramos en 90. 3-5 Danny Slingerland.

Bijz.: Scheidsrechter R. Wassink uit Hoofddorp bijgestaan door dhr. Faber en dhr. Linke (Maastricht) gaf geel aan Nzojyibwami, van Eijken (IFC) en van Rooij (Gemert).
De spelers van IFC waren vandaag: Davey van Pelt; Edison Warner (64. Nico Ramos), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken (78. Marco Bouwman), Billy Nzojyibwami  (59. Mohamed el Bannasri), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti en Noël Goossens.