IFC wint doordeweekse wedstrijd bij SSW

Voor de derde keer in deze competitie moest IFC doordeweeks een inhaalwedstrijd spelen. Nadat de eerste twee in 2021 in een gelijkspel eindigden, werd gisteravond 29 maart bij het laag geklasseerde SSW met 0-5 gewonnen.
De voorsprong in de competitiestand bedraagt nu maar liefst 12 punten op ZBC´97 en GSCODS.

Het team van trainer Ron Timmers week op twee plaatsen af van het team, dat afgelopen zaterdag aan de aftrap stond. Keeper Karsten van de Velde verdedigde het doel en Mike Verbaas verving de wegens werkzaamheden afwezige Danny Slingerland. Bij SSW was in vergelijking met de heenwedstrijd nu wel Colin van der Gijp beschikbaar. Het doel werd verdedigd door Ilias Farji, die in oktober jl. gewoon veldspeler was. De doelman van toen Verbeucken ontbrak wegens (ernstige) ziekte.

Het Dordtse SSW hield vrij lang stand tegen de koploper IFC. Langer dan waarschijnlijk verwacht en voor hen korter dan gehoopt. Uiteraard controleerde IFC maar stichtte aanvankelijk maar moeizaam gevaar. Doelman Ilias Farji stond in het eerste half uur enkele keren paraat bij doelpogingen van Tim Willemstijn en Michael Slingerland. Pas na 35 minuten spelen kwam IFC op voorsprong door een kopbal van de aanvoerdersband dragende Willemstijn uit een corner. Vlak voor de rust werd de stand 0-2 na een voorzet van Slingerland werkte Jip Kegge van dichtbij met zijn dijbeen de bal tegen het net.
In de tweede helft was IFC qua veldspel nog dominanter met Nick de Veij voor Amir Mahmoudian. Bij de 0-3 ging de doelman bij een redelijk gemakkelijke inzet van Rens Idzenga opzichtig in de fout. Door een snelle counter, die afgerond werd door Jip Kegge (zijn 2e van de avond) kwam de tussenstand op 0-4.
Hierna kwamen alle vier overige aanwezige veldwisselspelers in het veld, waaronder junior Milan Meerdink. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd was het de 17 jarige debuterende invaller Tobias Gommers, die bij zijn eerste balcontact, de eindstand op 0-5 vastlegde.
Waar IFC vooral via goed combinatiespel aanviel, zorgde bij SSW vooral individuele acties van Rayson Koeiman, Souf Harmak en Colin van der Gijp voor enig gevaar. Opmerkelijk is dat de beide afdeling topscoorders Koeiman van SSW en Slingerland van IFC dus niet tot scoren kwamen in deze wedstrijd, waarbij de laatste wel goed was voor twee assists.
Voor zaterdag 2 april staat er om 14.30 uur opnieuw een uitwedstrijd op het programma voor IFC. Dit bij de nummer zeven in de rangschikking Herovina uit Herwijnen.

SSW – IFC: 0-5 (0-2).
35. 0-1 Tim Willemstijn, 43. 0-2 Jip Kegge, 52. 0-3 Rens Idzenga, 61. 0-4 Jip Kegge en 85. 0-5 Tobias Gommers.
Opm. Scheidrechter J. Verpoorten hield de kaarten op zak.
Spelers IFC: Karsten van de Velde; Yannick Jansen, Tim Willemstijn (70. Rowdy Lingen), Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Jip Kegge (70. Siem Geluk), Michael Slingerland (70. Milan Meerdink), Mike Verbaas, Rens Idzenga (80. Tobias Gommers), Oussama el Hajouti en Amir Mahmoudian (46. Nick de Veij).