IFC wint en houdt de nul tegen Spartaan´20

Tegen het één klasse lager uitkomende Spartaan´20 won IFC zondagmiddag 19 augustus verdiend met 3-0 en pakte daarmee niet alleen de derde oefenzege in de voorbereiding maar hield tevens voor het eerst daarin ook verdedigend de nul.

IFC kon in deze wedstrijd naast de op vakantie zijnde Achraf el Hajouti vooral wegens blessures niet beschikken over een viertal verdedigers, zijnde Nico Ramos, Marco Bouwman, Stephen Emelina en Stanley Ammerlaan. De op zaterdag al 45 minuten in het zaterdagteam gespeeld hebbende Adam den Boer begon daardoor als basisspeler.

IFC bleek de betere ploeg op het veld en kwam binnen het kwartier spelen op voorsprong. Uit een corner van Danny Slingerland knikte Noël Goossens raak. Hoewel IFC ook daarna meerdere kansen kreeg om de score uit te breiden, werden deze niet verzilverd.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Na voorbereidend werk van onder andere Edison Warner werd een overtreding gemaakt op de inkomende Perry van Eijken. De toegekende penalty bleek overduidelijk terecht volgens de beelden van de Ambachtse VAR. De inzet van Danny Slingerland belandde vervolgens tegen de lat en leverde dus geen doelpunt op. Op aangeven van Joey Grootenboer was Edison Warner, dicht bij een beloning van zijn goede spel, doch de doelman van Spartaan keerde zijn inzet. Enkele minuten later kreeg IFC voor de tweede keer een penalty toegekend. De vastgehouden Perry van Eijken verzilverde zelf deze buitenkans in tweede instantie 2-0. Een kwartier voor tijd promoveerde de ingevallen Mohamed El Bannasri koppend een voorzet vanaf de zijkant voor de uiteindelijke 3-0 eindstand.
Waar IFC in de eerste helft weinig verdedigend te duchten had van de opponent moest keeper Yordi Godijn in de tweede helft wel enkele keren zijn klasse tonen om een tegentreffer te voorkomen.

Aankomende zondag 26 augustus speelt IFC zijn zesde en laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Tegenstander om 14.00 uur op Sportpark Schildman is het sjieke in de zondag eerste klasse uitkomende V.O.C. uit Rotterdam.

IFC – Spartaan´20: 3-0 (1-0).
13. 1-0 Noël Goossens, 70. 2-0 Perry van Eijken en 75. 3-0 Mohamed El Bannasri.
Spelers IFC: Yordi Godijn; Adam den Boer, Edison Warner, Everon Pisas (70. Berkay Tunc), Marcello Gomes de Veiga (60. Juthlen Castillo), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen (75. Amir Mahmoudian), Noël Goossens (70. Mohamed El Bannasri) en Joey Grootenboer.

Cees van Heeren

Eerder geplaatste voorbeschouwing

18 AUG 2018 IFC OEFENT THUIS TEGEN SPARTAAN´20

De twee laatst gespeelde oefenwedstrijden van IFC leverden voor de toeschouwers veel doelpunten op. De wedstrijd tegen ONA werd in de tweede helft een walk-over (9-1), maar bij ASWH werd dan weer zeer ruim verloren (6-1).
Voor zondag 19 augustus staat de volgende oefenwedstrijd op het programma en wel tegen een bekende oefentegenstander, Spartaan´20.
Aanvang 14.00 uur op Sportpark Schildman.

Spartaan´20 uit Rotterdam is op 4 augustus 1920 opgericht als Concordia. In het midden van de jaren 80 van de vorige eeuw kwam het eerste elftal twee seizoenen uit in de hoofdklasse en in 1990 werd de amateurbeker van het district West 2 gewonnen.

Het eerste zondag elftal van de vereniging kwam deze eeuw meestal in de tweede klasse uit. Aan het eind van het seizoen 2016-2017 werd men in deze klasse kampioen en promoveerde naar de eerste klasse. Hierin eindigde het afgelopen seizoen op de 10e plaats, waardoor ze ook dit seizoen weer op dit niveau uitkomen.

In het seizoen 2013-2014 kwamen beide elftallen van IFC en Spartaan´20 tegen elkaar uit in de competitie. Beide wedstrijden met doelpuntenmachine Yoeri Rombouts in een hoofdrol werden door IFC gewonnen (0-5 en 3-0).
Hierna oefenden beide teams regelmatig tegen elkaar. Zo won IFC in augustus 2014 met 4-2 en in januari 2016 met 2-0. Afgelopen januari werd opnieuw op het sportpark van IFC gespeeld. Echter toen was de uitslag 2-3 voor de gasten. Doelpunten: IFC Hensen en Slingerland, Spartaan´20 Charroui, Soyturk en Arslan.
De ploeg uit Rotterdam oefende in ieder geval al bij en tegen RVVH en verloor met 3-1.

Wij heten Spartaan´20 weer hartelijk welkom en hopen zondag een leuke en sportieve pot oefenvoetbal te zien.

tekst: Cees van Heeren