IFC wint en klimt naar derde plaats

tekst: Cees van Heeren

Door een krappe 2-1 overwinning op BVC´12 uit de gemeente Berg en Dal is IFC naar de derde plaats in de hoofdklasse B gestegen. In tegenstelling tot de twee vorige wedstrijden werd nu wel de verkregen voorsprong vastgehouden.
Trainer Virgil Breetveld stelde dezelfde elf spelers op, die ook vorige week aan de aftrap stonden, dus inclusief Edison Warner, die toen met lichte spierklachten uitviel. Dit betekende ook, dat aanvoerder Danny Slingerland zijn 100e officiële KNVB wedstrijd speelde met ingang van het seizoen 2014-2015. Voorafgaand aan de wedstrijdbespreking ontving hij daarvoor een kleine attentie. Over de periode daarvoor zijn helaas geen gegevens bijgehouden. Maar aangezien hij al zijn 10e seizoen in het eerste van IFC bezig is, zal hij inmiddels wel rond de 300 wedstrijden zitten.
Het in vijf jaar tijd ook vijfmaal gepromoveerde BVC´12 op een bescheiden 13e plaats in de stand staande kwam het beste uit de kleedkamer en was ook aan het begin van de wedstrijd gewoon feller en kwam in de 10e minuut op voorsprong door een kopbal van Sebens uit een voorzet van Hendriks. Langzaam maar zeker kwam IFC beter in de wedstrijd en begon met meer druk naar voren te spelen. Net over halfweg de eerste helft was het jubilaris Danny Slingerland die een voorzet van Ozan Cimen koppend verzilverde 1-1. Al zijn vierde competitietreffer dit seizoen, waar hij in het vorige seizoen in totaal tot zes kwam. Nog voor de rust had IFC zeker op voorsprong kunnen komen maar na goed voorbereidend werk van Perry van Eijken vloog de inzet van Edison Warner voorlangs. Ook spits Jeremy Hensen was tot twee maal toe dicht bij een tweede Ambachtse treffer, maar de rust brak aan met een 1-1 stand.

In de tweede helft hadden zowel Michael Potkamp, Stephen Emelina als Ronnie Nouwen nieuwe kansen om de Ambachters op voorsprong te brengen. Maar de doelman en het ontbreken van net de juiste richting aan de bal geven, bleven zorgen voor de gelijke stand. Zo duurde het echter bijna tot het laatste kwartier aanbrak, voordat de voorsprong ook daadwerkelijk tot stand kwam. Vanaf 20 meter schoot Ozan Cimen op het doel en via het hoofd van verdediger De Wijze vloog de bal over de doelman in het doel 2-1. Helaas kwam deze treffer op naam van de ongelukkige BVC speler en niet op naam van de aan een zeer sterk seizoen bezig zijnde Ozan Cimen, die dus als back bij alle twee de doelpunten betrokken was.

In het daarop volgende slotkwartier had IFC, dat toen wel te veel meeging in het lange ballen spel, meermalen de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien , maar dit lukte telkens net niet. Inmiddels was ook Noel Goossens ingevallen en maakte zodoende zijn debuut voor zijn nieuwe vereniging. De gasten zetten natuurlijk ook aan en het was aan keeper Davey van Pelt tot twee maal aan toe te danken op inzetten van Arts en Sebens, dat IFC deze keer wel de wedstrijd winnend kon afsluiten.

Door deze overwinning klimt IFC naar de gedeelde derde plaats in de stand op vier punten achterstand van de beide koplopers.

Op zondag 22 oktober speelt IFC zijn volgende competitiewedstrijd. In het Zuid-Limburgse Hoensbroek zal om 14.30 uur het thans op de 11e plaats staande EHC dan de gastheer zijn.

IFC – BVC´12: 2-1 (1-1).
10. 0-1 Rik Sebens, 26. 1-1 Danny Slingerland en 72. 2-1 Max de Wijze (eig. doel).
Bijz.: scheidsrechter T. Voncken uit Hulsberg bijgestaan door dhr. E.J. Dietz en dhr. A. Afalah gaf (gemakkelijk) geel aan Nouwen, Potkamp en Hensen allen van IFC.
De opstelling van IFC: Davey van Pelt; Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Haris Hasanovic (67. Noel Goossens), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Jeremy Hensen en Michael Potkamp (80. Achraf el Hajouti).

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.