IFC wint in doelpuntrijk duel nipt van SSS

In een zeer doelpuntrijk duel won het al 3e klasse kampioen zijnde IFC nipt in de blessuretijd met 6-5 van het op een nacompetitieplaats voor promotie azende SSS uit Klaaswaal. Man van de wedstrijd was Michael Slingerland, die liefst vier doelpunten voor IFC maakte.

Trainer Ron Timmers kon in deze wedstrijd onder meer niet beschikken over Achraf el Hajouti, Yannick Jansen en Mitchel Ott, terwijl Oussama el Hajouti als wisselspeler begon. Middenvelder Siem Geluk begon voor het eerst dit seizoen in de basis.
Voorafgaande aan de wedstrijd was er een minuut stilte wegens het overlijden van twee IFCers Dirk de Jong en Rob Bos.
Net als in de vorige twee wedstrijden kwam IFC vervolgens met 0-2 achter. Deze keer was dat al na 18 minuten spelen. Nick Rorijs met een kopbal en Tim van Zetten waren de doelschutters. Voor de rust deed afdelingstopscorer Yoeri Rombouts vanaf de penaltystip na een handsbal wat terug. Zijn 30ste competitie doelpunt.
In het eerste kwartier na de rust zette IFC nadrukkelijk aan en boog de achterstand om in een 5-3 voorsprong. Nadat hij eerst met een kopbal de bovenkant van de lat trof was het even later wel de eerste van de middag voor Michael Slingerland. Hij scoorde in dit tijdsbestek in totaal liefst drie keer en ook Noah de Neijs passeerde doelman Cas Abbas. Tussendoor bracht Nick Rorijs de stand nog even op 3-3. Iedereen dacht nu, dat IFC de wedstrijd gewoon kon gaan uitspelen, maar niets bleek minder waar. In de 88ste minuut was het Jaimy Hamerslag die koppend voor de 5-4 zorgde en in de blessuretijd was het een andere invaller Antonie Robalo Monteiro, ook met een kopbal, die voor grote blijdschap bij het bezoekende SSS zorgde 5-5. Echter twee minuten later in de blessuretijd was het opnieuw Michael Slingerland, deze keer koppend uit een corner van de debuterende invaller Jamie Brand, die voor de 6-5 eindstand tekende.

Keeper Jeroen de Veij baalde na afloop uitdrukkelijk van zijn eigen en verdedigers optreden met de vijf tegen doelpunten en kon zich niet zo snel herinneren wanneer hij eerder zoveel doelpunten kreeg te verwerken.

Zo verlengde IFC alsnog zijn ongeslagen status tot liefst 46 wedstrijden en heeft nu het all-time IFC competitie doelpuntenrecord uit het seizoen 13/14 in de zondag 2e klasse verbeterd. Dit seizoen staat het aantal gescoorde doelpunten al op 110 met nog drie wedstrijden te spelen.

IFC – SSS: 6-5 (1-2)
11. 0-1 Nick Rorijs, 17. 0-2 Tim van Zetten, 33. 1-2 Yoeri Rombouts, 49. 2-2 Michael Slingerland, 51. 3-2 Michael Slingerland, 52. 3-3 Nick Rorijs, 58. 4-3 Noah de Neijs, 60 5-3 Michael Slingerland, 88. 5-4 Jaimy Hamerslag, 90+2. 5-5 Antonie Robalo Monteiro en 90+4. 6-5 Michael Slingerland.
Opm. scheidsrechter D. de Gans uit Zijderveld gaf geel aan Van Eijken, Er-Rihani (IFC), Bileti, Rorijs en De Bie (SSS).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Tim Willemstijn (85. Dennis de Koning), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (85. Gino van Holsteijn), Michael Slingerland, Siem Geluk (26. Oussama el Hajouti, 67. Jamie Brand), Jochem Touw en Noah de Neijs (67. Younes Er-Rihani).