IFC wint in oefenduel van Moerse Boys

Tekst: Cees van den Heeren
Foto’s: Jacques Grossouw

Op zondag 13 januari speelde het in de zondag hoofdklasse B uitkomende IFC zijn eerste officieuze wedstrijd van het jaar 2019. Thuis tegen de koploper van de zondag eerste klasse Moerse Boys uit Zundert wonnen de Ambachters met 2-1.

Doordat bij de gasten een aantal spelers ontbraken, waaronder wegens een blessure hun topscorer Pim Goossens, speelden ze met een defensievere tactiek dan normaliter in de eigen competitie.

Dit betekende dat IFC minimaal zo´n 75% balbezit had gedurende de gehele wedstrijd. Na een klein kwartier spelen kwam IFC op voorsprong. In eerste instantie raakte Danny Slingerland de lat, maar voordat Juthlen Castillo de rebound kon afwerken werd hij onreglementair gevloerd. De terecht door scheidsrechter Jester Francisca (geassisteerd door Van Drunen en van Meerkerk) toegekende penalty werd door aanvoerder Danny Slingerland feilloos benut 1-0.

In het vervolg van de eerste helft raakten voor IFC zowel Slingerland als Joey Grootenboer nog de lat.
Zo’n tien minuten na de rust werd de score verdubbeld. Een voorzet vanaf de rechterkant van Everon Pisas werd door Slingerland in volley binnengeschoten.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd opeens een razendsnelle en goed uitgevoerde counter van de Brabanders en Job de Meijer liet keeper Yordi Godijn (die in de eerste helft wel twee keer handelend kon optreden bij spaarzame aanvallen van de ploeg uit Zundert) kansloos en bracht de eindstand van 2-1 op het scorebord in een sportieve en nuttige oefenwedstrijd.

In de negen dit seizoen tot nog toe gespeelde oefenwedstrijden was de huidige overwinning daarin overigens de zevende.

Op dinsdagavond 15 januari oefent IFC opnieuw en wel om 20.00 uur thuis tegen Rijsoord, de koploper in de zaterdag 1klasse B.

De basisspelers van IFC waren: Yordi Godijn; Everon Pisas, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti, Juhtlen Castillo, Tim Willemstijn en Joey Grootenboer. Als invallers kwamen in de loop van 2ehelft nog in het veld Mohamed el Bannasri, Marcelo Gomes da Veiga en Noël Goossens.