IFC wint in Zuid-Limburg

Tekst: Cees van Heeren

Met een lekkere 0-2 overwinning bij de SV Meerssen in Zuid-Limburg klimt IFC over deze tegenstander in de stand heen naar de negende plaats.
Deze overwinning was tevens de eerste uitoverwinning van IFC in zijn geschiedenis, van nu zeven wedstrijden, in de provincie Zuid-Limburg. Het betekende overigens ook de eerste thuisnederlaag dit seizoen voor Meerssen.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen UDI´19, kon trainer Breetveld van IFC niet beschikken over de geschorste Edison Warner.

Hierdoor keerde Nico Ramos terug in de basis. Tevens ontbrak pinchhitter Noël Goosens wegens ziekte.Ozan Cimen speelde vandaag daarentegen zijn 100e officiële wedstrijd in het shirt van IFC. Dit terwijl Perry van Eijken afgelopen dinsdagavond in de bekerwedstrijd bij Madese Boys zijn 125e officiële wedstrijd voor de Rood Zwarten ingaande het seizoen 2014-2015.
Bij de thuisploeg was sprake van een grote aderlating, doordat spits Jordie van der Schoot wegens een breuk in een hand voorlopig uitgeschakeld is.

Er was sprake van een duel met twee gezichten. De eerste helft was voor IFC, de tweede helft voor de thuisploeg. In de eerste helft had de ploeg van trainer Virgil Breetveld voetballend het betere van het spel. Nadat Danny Slingerland met een vrije trap en Joey Grootenboer na een pass van Nico Ramos in het eerste kwartier al de kwaliteiten van de thuisdoelman hadden getest, werd er daadwerkelijk gescoord. Na een diepe bal van Perry van Eijken op de in de ruimte achter de verdediging in sprintende Juhtlen Castillo, ronde deze koel af 0-1. Zijn vijfde officiële doelpunt dit seizoen. Nog voor halfweg de eerste helft toonde aanvoerder Danny Slingerland zijn specialiteit. Een directe vrije trap vanaf circa 25 meter schoot hij magnifiek in de winkelhaak voor zijn zesde competitietreffer en de 0-2 tussenstand. Het had voor de rust nog mooier kunnen worden. Maar een knappe reflex van doelman Jacobs voorkwam een tweede huldiging voor deze speler. Zo brak de rust aan met een mooie 0-2 voorsprong.

Meerssen ging daarna in de tweede helft op zoek naar de aansluittreffer, waarbij het steeds opportunistischer ging spelen. Dit was een kolfje naar de hand van de uitblinkende centrale verdediger Tim Willemstijn. Uiteraard kregen de Limburgers wel mogelijkheden, maar meestal stond daarbij hun vizier niet scherp afgesteld (Knops, Borgers). Ook onze keeper Davey van Pelt was alert bij een poging van Borgers. Na bijna een uur speeltijd stond Ramos goed bij de 2e paal opgesteld om een voorzet van Odekerken uit de doelmond te koppen.

Aan de andere kant ging IFC ook niet goed om met de ontstane ruimte. Het dichtst bij een doelpunt kwam de ingebrachte Everon Pisas na goed doorspelen van de mede invaller Mohamed el Bannasri. Helaas kreeg keeper Jacobs een vuist tegen de bal, die richting de verre paal ging. In de absolute slotfase voorkwam onze keeper Van Pelt echter een tegentreffer bij een schot van Borgers.
Door de 0-2 overwinning gingen de Ambachters uiteraard met een tevreden gevoel terug de bus in voor een twee uur durende terugreis.

Volgende week zondag 25 november speelt IFC thuis tegen het ambitieuze en op de vijfde plaats staande Halsteren.

Meerssen – IFC: 0-2 (0-2).
16. 0-1 Juhtlen Castillo en 22. 0-2 Danny Slingerland.
Opm. scheidsrechter J. Lensink uit Arnhem bijgestaan door dhr. G. Linke en dhr. R. Kunst gaf geel aan Odekerken (Meerssen).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Marcelo Gomes da Veiga, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti, Juhtlen Castillo (75. Everon Pisas), Tim Willemstijn en Joey Grootenboer (70. Mohamed el Bannasri).