IFC wint laatste thuiswedstrijd van het seizoen met afscheid van Karsten van de Velde

In de laatste thuiswedstrijd van het zeer succesvolle seizoen 22-23 won IFC met de afscheid nemende Karsten van de Velde op doel met 4-0 van Klundert.

In de equipe van trainer Timmers keerden Trom van Oorschot en Yoeri Rombouts terug in het basiselftal in plaats van Yannick Jansen en Robin Benningshof. Tevens stond voor het eerst dit seizoen in competitieverband Karsten van de Velde tussen de palen.
Door blessures ontbraken bij Klundert een drietal basisspelers, waaronder de 10 competitiegoals gemaakt hebbende Bas Ketting.

Al snel in de wedstrijd was het Yoeri Rombouts die IFC op een voorsprong schoot, waarbij de scheidsrechter na overleg een vlagsignaal wegens buitenspel niet honoreerde. Nog voor het halfuur bereikt was, werd de voorsprong verdubbeld na voorbereidend werk van Oussama el Hajouti en het breed leggen van de bal door Danny Slingerland was het opnieuw Rombouts die de trekker overhaalde.

Vrij aan het begin van de tweede helft na het door de scheidsrechter negeren van een vlagsignaal voor buitenspel konden zowel de trainer van Klundert (direct rood) als de aanvoerder (2x geel) het speelveld verlaten. Een grove defensieve blunder zorgde ervoor, dat Yoeri Rombouts een cadeau kreeg en deze uiteraard ook uitpakte en zo voor een hattrick zorgde 3-0. Met een mooie kopbal uit een voorzet van El Hajouti zorgde Michael Slingerland voor de 4-0 eindstand.

Bij IFC was één van de invallers Milan Meerdink, die daardoor zijn eerste competitieminuten kreeg dit seizoen.
In de blessuretijd kreeg de afscheid nemende en zijn keepershandschoenen aan de wilgen hangende keeper Karsten van de Velde zijn zeer verdiende applaus vervanging. Hierdoor kon Perry van Eijken ook nog twee minuten zijn debuut maken als doelman.

Zo won IFC ook zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en blijft het derhalve nog steeds ongeslagen. Ook een andere sub doelstelling van een doelsaldo van plus 100 is nu bereikt met 120 gemaakte doelpunten en 19 tegen doelpunten.

De spelers van IFC vandaag: Karsten van de Velde; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Jochem Touw en Noah de Neijs. Invallers: Gino van Holsteijn, Dennis de Koning, Quinten Plaisier, Rowan Weesie en Milan Meerdink.

Eerder gepubliceerde voorbeschouwing: klik hier