IFC wint maar viert nog geen kampioensfeest

Hoewel IFC een 5-2 overwinning op Peursum boekte, kon er geen nog kampioenshuldiging plaatsvinden. Dit omdat de nummer twee in de stand ZBC´97 ook zijn wedstrijd won. Het was opnieuw topscoorder Michael Slingerland die een hattrick voor de Ambachters voor zijn rekening nam.
Trainer Ron Timmers kon opnieuw niet beschikken over Ufuk Akkanoglu en Nico Ramos, terwijl Jip Kegge op de reservebank begon. Keeper Jeroen de Veij keerde daarentegen weer terug in de basis.
Bij Peursum ontbrak wegens een blessure hun meest scorende speler Marnik Korevaar.

Na afloop verwoorde aanvoerder Danny Slingerland: “ Heel jammer dat wij nu op zaterdag geen echt kampioensfeest via een zonnige huldiging op het veld met bloemen en champagne kunnen hebben. Maar dat was afhankelijk van het resultaat van ZBC´97. In de rust stonden wij 2-0 voor en hoorden dat ZBC ook ging winnen. Waarschijnlijk hierdoor en na de 3-0 voorsprong verslapte verdedigend de concentratie waardoor Peursum twee keer nog kon scoren en voor hetzelfde geld er vier had gescoord. Nu gaan wij maar bierdrinken en een klein feestje met een DJ hebben in de kantine en dan dinsdagavond 10 mei thuis kampioen worden”.

IFC nam vanaf het beginsignaal het initiatief. In de 25e minuut kwam IFC op voorsprong door Michael Slingerland en nog geen vijf minuten later knikte hij de bal uit een vrije trap van Danny Slingerland binnen 2-0. Dit was ook gelijk de ruststand.
Nog geen tien minuten na de rust was het opnieuw Michael Slingerland, die met een volley doelman Ponsen voor de derde keer voor een voldongen feit plaatste en zijn hattrick voltooide. Hij bracht zijn competitietotaal daarmee op 25.

Na een klein uur spelen ontstond er een botsing tussen twee Giessenburgers, waarna Romeijn zich in het ziekenhuis moest melden om hechtingen aan te laten brengen in zijn hoofdwond. Bij de spelhervatting hierna was de rappe De Bruijn de slimste en zorgde voor de 3-1 en wat later was het dezelfde speler die de paal trof. Aan de andere kant was het wel raak toen Jip Kegge een perfecte voorzet van Amir Mahmoudian binnenschoof 4-1. Ruim vijf minuten later was het Rody Korevaar, die uit een corner koppend weer wat tegen deed 4-2.

Vervolgens was het aanvoerder Danny Slingerland wiens vrije trap vanaf de zijkant, niet werd aangeraakt tot verrassing van velen tot doelpunt gepromoveerd zag worden. Doordat keeper Jeroen de Veij nog een penalty van De Heer stopte eindigde de wedstrijd in een 5-2 overwinning voor IFC. Zo waren voor de 16e keer de volle drie punten binnen.
Op dinsdagavond 10 mei om 20.00 uur speelt IFC opnieuw thuis en dan tegen Lekvogels. Bij een overwinning kroont IFC zich tot kampioen. De KNVB afgevaardigde zal dan opnieuw aanwezig zijn om de felicitaties namens de bond over te brengen.

IFC – Peursum: 5-3 (2-0)
21. 1-0 Michael Slingerland, 25. 2-0 Michael Slingerland, 53. 3-0 Michael Slingerland, 62. 3-1 Robin de Brujn, 72. 4-1 Jip Kegge, 78. 4-2 Rody Korevaar en 83. 5-2 Danny Slingerland.
Opm. scheidsrechter A. Karacelik gaf geel aan Kegge (IFC) en Rietveld (Peursum).
Spelers IFC : Jeroen de Veij, Amir Mahmoudian (85. Dennis de Koning), Yannick Janssen, Tim Willemstijn, Oussama el Hajouti (85. Rowdy Lingen), Tom van Oorschot, Nick de Veij (85. Walid Abdellaoui), Achraf el Hajouti, Rens Idzenga (33. Jip Kegge), Danny Slingerland en Michael Slingerland (68. Mike Verbaas).

Tekst: Cees van Heeren

Topscorers zaterdag 4e klasse E Zuid 1 (na de wedstrijden van 7 mei):

Liefst 5 spelers Gooshouwer (ZBC´97), Desmond Main (Leerdam Sport), Patrick Slijkoort (Noordeloos), Jens Duizer en Danny Bijl (beiden ASH) wisten afgelopen zaterdag 2 doelpunten te maken. De topscorer van de afdeling Michael Slingerland (IFC) maakte echter een hattrick.