IFC DOET GOEDE ZAKEN IN BERGEN OP ZOOM

tekst: Cees van Heeren

Voor het eerst dit seizoen behaalde IFC in een uitwedstrijd de volle drie punten. Bij het lager geklasseerde DOSKO uit Bergen op Zoom werd namelijk met 1-2 gewonnen.
Met deze overwinning deed IFC in de competitiestand gelijk ook goede zaken. Hoewel slechts één plaats (naar de achtste) stijging, bedraagt de achterstand op de beide koplopers maar slechts drie punten.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd bijna beschikken over zijn volledige selectie, alleen Chayo Maria ontbrak nog wegens een blessure. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week had Nico Ramos –voor het eerst dit seizoen- een basisplaats toebedeeld gekregen. Frits Paap begon als wisselspeler.

In de eerste helft was er voor de toeschouwers weinig spektakel te zien in de doelgebieden op sportpark Meilust. Een aanvallende actie van IFC na een kwartier spelen leek veelbelovend maar op aangeven van Perry van Eijken wist Nico Ramos wel de eerste tegenstander uit te spelen doch een tweede verdediger werkte de bal weg. Zo viel het eerste schot tussen de palen van de thuisploeg overigens pas in de 23ste minuut te noteren. Na iets meer dan een half uur spelen, twee keer een mogelijkheid om de score te openen voor IFC. De hardwerkende Marwin Richard veroverde de bal bij het uitverdedigen door de doelman maar schoot tegen dezelfde doelman Lodiers op, waardoor de bal bij de meegelopen Akin Arslan kwam wiens inzet door een verdediger geblokt kon worden. Uit de hierna ontstane afvallende bal schoot Ufuk Akkanoglu recht in de handen van de doelman.
Op slag van de rust, toen alle toeschouwers eigenlijk al uitgingen van een brilstand, een breed uitgesponnen aanval van IFC met uiteindelijk Akin Arslan die een individuele actie vanaf de linkerkant naar binnen ondernam, enkele verdedigers passeerde en de bal uit een moeilijke hoek binnen schoof 0-1. Met een heerlijk Ambachts voorsprong gevoel brak de rust aan.

akin-arslan

Akin Arslan, man of the match

Na de rust kreeg IFC al heel snel een domper te verwerken. Een verre indraaiende vrije trap van Fortunati, onderweg nog van richting veranderd met het hoofd door van Zundert, vloog achter doelman Bas van Zee binnen voor de gelijkmaker. Enkele minuten later was de stand weer in het Ambachts voordeel. Door een dekkingsfout kon Akin Arslan opeens en doeltreffend uithalen voor de 1-2. Zijn vierde competitiedoelpunt voor deze van origine aanvallende middenvelder.
Hoewel de wedstrijd nadien wel spannend bleef, kwam de zege van IFC nooit echt meer in gevaar. Bij IFC kwam in de slotfase nog de ervaren Danny Versluis en Frits Paap in het veld om de wedstrijd definitief veilig te stellen. De drie jongste selectiespelers van IFC Fok, Keuter en el Hajouti bleven zodoende op de wisselbank. Dit omdat eerder al Yoeri Rombouts de `man van de match` Akin Arslan was komen aflossen in de frontlijn.
IFC had zijn eerste en ook verdiende uitoverwinning van het seizoen te pakken en daarmee gelijk ook zijn 200ste reguliere competitiewinst ingaande het seizoen 1999/2000.

Volgende week zondag 16 oktober ’16 speelt IFC een aantrekkelijke affiche, thuis tegen Gemert één van de beide koplopers.

DOSKO – IFC: 1-2 (0-1). 45+1. 0-1 Akin Arslan, 49. 1-1. Wesley van Zundert en 56. 1-2 Akin Arslan.
Opm. Scheidsrechter S. Veekamp floot een prima partij.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Akin Arslan (69. Yoeri Rombouts), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Ozan Cimen, Marwin Richard (82. Danny Versluis), Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu (87. Frits Paap).