IFC wint met dubbele cijfers

Ongekende 12-0 overwinning voor IFC tegen Hekelingen

In de 15e competitiewedstrijd van dit seizoen boekte IFC een ongekende 12-0 thuisoverwinning op het bescheiden geklasseerde Hekelingen. Door puntenverlies van Groote Lindt bedraagt de voorsprong op deze nummer twee in de stand nu al liefst 14 punten.

In vergelijking met de laatst gespeelde competitiewedstrijd begon in het elftal van trainer Ron Timmers topschutter Yoeri Rombouts in de aanval voor de afwezige Mitchel Ott. Bij Hekelingen stonden hun beide topscoorders Koopal en Remy in de basis.

In de eerste helft leek er het niet op, dat er een ongekende score zou gaan ontstaan, omdat bij de rust de stand maar 2-0 in het voordeel van IFC. Dit vooral doordat doelman Dijkshoorn pogingen van Michael Slingerland, Achraf el Hajouti en Yoeri Rombouts onschadelijk had gemaakt. Maar in de 19e minuut was deze doelman kansloos op een snoeihard binnengeschoten bal van Yoeri Rombouts. Enkele minuten voor het rustsignaal zorgde een geplaatste bal van Noah de Neijs voor de score verdubbeling. De rust was echter amper voorbij of Michael Slingerland kopte de 3-0 al binnen. Zijn 50ste treffer voor IFC in ruim 1,5 seizoen. Hierna liep de score in sneltrein vaart op naar 12-0. Binnen tien minuten spelen na de rust stond het al 6-0. Spits Yoeri Rombouts maakte maar liefst vijf treffers, waaronder een penalty, in deze helft en passeerde daarmee het aantal van 150 gemaakte competitie doelpunten voor IFC. Nick de Veij liet een hattrick optekenen via de 6-0, 9-0 en 12-0 en ook Michael Slingerland kon nog een doelpunt laten noteren. Uiteraard kwamen alle reserve wisselspelers in het veld, waarbij Gino van Holsteijn tekende voor de assist bij de laatste treffer. Doelman Jeroen de Veij, uiteraard mede door het ook geconcentreerd spelen van zijn verdedigers, kon zo voor de negende keer zijn doel schoon houden. Hiervoor had hij toch enkele reddingen moeten verrichten zoals bij een poging van Remy in de eerste helft en van Fortes Varela in de tweede helft. IFC boekte niet alleen zijn grootste overwinning sinds de overstap naar de zaterdag als speeldag, maar bleef hiermee ook voor de 40ste keer achter elkaar in competitieverband ongeslagen.

De in de voorbeschouwing gestelde vraag welke aanvallers van beide ploegen zich zouden onderscheiden, werd dus duidelijk beantwoord, die van IFC.

IFC – Hekelingen: 12-0 (2-0). 19. 1-0 Yoeri Rombouts, 42. 2-0 Noah de Neijs, 47. 3-0 Michael Slingerland, 50 en 53. 4-0, 5-0 Yoeri Rombouts, 56. 6-0 Nick de Veij, 61. 7-0 Yoeri Rombouts, 72. 8-0 Michael Slingerland, 76. 9-0 Nick de Veij, 78 en 81. 10-0, 11-0 Yoeri Rombouts en 86. 12-0 Nick de Veij. Opm. Scheidsrechter P. Gabriëls hield de kaarten op zak.

Volgende week zaterdag 11 maart speelt IFC om 14.30 uur een uitwedstrijd bij de nummer tien in de rangschikking Rhoon. De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (72. Yannick Jansen), Perry van Eijken (82. Dennis de Koning), Tom van Oorschot (82. Gino van Holsteijn), Nick de Veij, Achraf elHajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (72. Quinten Plaisier), Michael Slingerland en Noah de Neijs (72. Jochem Touw).