IFC NAAR NACOMPETITIE FINALE

Door een knappe 1-0 overwinning op Achilles’29 heeft IFC de finale in de nacompetitie bereikt om één plaats in de eerste klasse. Hierin is Oranje Wit uit Dordrecht de tegenstander.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen TSC ontbrak de toen geblesseerd geraakte Oussama El Hajouti. Perry van Eijken keerde echter juist na blessureleed terug in de basis van trainer Ron Timmers.

* moeizame eerste helft
In de eerste helft was de voormalige betaald voetbal club Achilles’29 bovenliggend. IFC kwam goed weg met de 0-0 ruststand doordat keeper Jeroen de Veij enkele keren goed redde en hij ook een keer hulp kreeg op de doellijn van Tom Van Oorschot.

* in tweede helft kantelt de wedstrijd
In de tweede helft was de wedstrijd steeds meer in evenwicht, waarbij de verdediging onder leiding van de uitblinkende Jayson van der Linden steeds beter de tegenstander onder controle kreeg. Grote kansen voor beide doelen bleven dan ook aanvankelijk uit.
Echter in het laatste kwartier van de wedstrijd met een viertal fitte ingebrachte wisselspelers kwam daar wijziging in.
Zo raakte Michael Slingerland met een kopbal de lat en kopte Ties van Aggelen de bal uit een voorzet van Achraf El Hajouti net naast. Dezelfde El Hajouti had even daarna pech, dat een verdediger op de doellijn een treffer van hem voorkwam.

* supersub beslist de wedstrijd
Terwijl de klok net op 90 minuten sprong zette IFC een aanval over rechts op. Hierbij werd de ingevallen jeugdspeler Just Roovers aangespeeld, die de bal keurig speelde richting elfmeterstip. Hier dook vanaf de linkerkant komende Ties van Aggelen op die de bal binnenschoot voor de 1-0 en winnende treffer.
Zijn derde treffer al in de twee nacompetitie wedstrijden en zich daarmee tot supersub benoemd. Dit hoewel hij veel liever gewoon elke wedstrijd in de basis wil starten.

Volgende week zaterdag 15 juni zal de finale nacompetitie wedstrijd worden gespeeld tegen Oranje Wit, dat na verlenging met 3-0 won van Theole uit Tiel.