IFC wint nu wel van Unitas

De ongenaakbare koploper IFC deed goede zaken op de zonnige zaterdag 26 maart. Waar het in de heenwedstrijd niet verder kwam dan een gelijkspel, won het thuis wel en met 3-0 van Unitas.
De voorsprong in de stand bedraagt nu negen punten op ZBC´97 en GSCODS met een wedstrijd minder gespeeld.

Trainer Ron Timmers van IFC kon voor deze wedstrijd wegens blessures niet beschikken over Nico Ramos en Ufuk Akkanoglu. Bij Unitas begon hun teamtopscorer Tesfalem Tekle Tinsue als reserve.

Tegen de stugge ploeg uit Gorinchem had IFC het aanvankelijk moeilijk om openingen te vinden in de vijfmans verdediging. Na 20 minuten spelen leek zelfs Unitas aan de leiding te komen bij een spaarzame uitval. Weliswaar scoorde Mark Alderlieste, maar het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. Hierna liet keeper Jeroen de Veij zich met een blessure vervangen en kwam good-old Karsten van de Velde zijn plaats in het doel innemen. Na ruim een half uur spelen werkte Michael Slingerland de bal na een voorzet van Oussama el Hajouti tegen de touwen voor de 1-0. In de slotfase van de eerste heft kreeg ook Rens Idzenga twee goede mogelijkheden. Maar eerst schoot hij wild over het doel en bij de tweede zat er een verdedigend been tussen, waardoor er niets restte dan een corner.

Enkele minuten na de rust was het Jip Kegge die voor de 2-0 zorgde. Net zoals bij het eerste doelpunt vlagde de grensrechter van Unitas hierbij weer voor buitenspel. Deze keer na langdurig overleg keurde de scheidsrechter het doelpunt ook weer goed.
In de blessuretijd bracht captain Danny Slingerland, met het 50ste competitie doelpunt van IFC in deze competitie, de eindstand op 3-0.

Gido Rottink van Unitas sprak na afloop: ´´ IFC is gewoon twee klassen beter dan de andere ploegen in deze klasse. Maar jammer dat ons doelpunt van Mark Alderlieste wegens buitenspel in de 20e minuut werd afgekeurd.´´
Bij IFC sprak men na afloop van ´´ een moeizame wedstrijd tegen een stugge tegenstander, maar weer drie punten erbij en dichter bij het doel van het kampioenschap´´.

Dinsdagavond 29 maart speelt IFC de inhaalwedstrijd bij SSW in Dordrecht om 20.00 uur. Volgende week zaterdag 3 april staat er om 14.30 uur ook een uitwedstrijd op het programma bij de nummer zeven in de rangschikking Herovina uit Herwijnen.

IFC – Unitas: 3-0 (1-0).
34. 1-0 Michael Slingerland, 49. 2-0 Jip Kegge en 90+3. Danny Slingerland.
Opm. Scheidrechter W. Zuykerbuyk gaf geel aan Kegge, M. Slingerland en O. el Hajouti (allen IFC), Markham en Ilunga Cabolanza (van Unitas).
Spelers IFC: Jeroen de Veij (21. Karsten van de Velde); Yannick Jansen, Tim Willemstijn (72. Mike Verbaas), Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Jip Kegge, Danny Slingerland, Michael Slingerland (72. Nick de Veij), Rens Idzenga (87. Siem Geluk), Oussama el Hajouti en Amir Mahmoudian.