IFC wint oefenduel van Spartaan´20 met 5-1

Tekst: Cees van Heeren

In de voorbereiding op de herstart van de competitie aankomend weekend speelde IFC woensdagavond 15 januari een met 5-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen het een klasse lager uitkomende Spartaan´20.

Waar het team van de gasten al op 12 januari een oefenwedstrijd hadden gespeeld (6-2 nederlaag bij Westlandia) was dit voor IFC de eerste oefenwedstrijd in het jaar 2020.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de ploeg uit Rotterdam, toen de behendige buitenspeler Raygivano Dompig tegen de lat schoot. Echter enkele minuten daarna scoorde IFC wel. Aanvoerder Danny Slingerland verstoorde de opbouw, zag zijn inzet strandden op de doelman maar de rebound werd door Joey Grootenboer subtiel over de doelman binnengetikt voor de 1-0 voorsprong. Niet veel later was het echter wel raak voor Spartaan´20 1-1. Iets over halfweg de eerste helft was het de bedrijvige Everon Pisas die voor het thuisteam de lat raakte. Nog voor het eerste halfuur voorbij was kwamen de Ambachters opnieuw op een voorsprong. Elson do Rosario Almeida ging van achteruit goed door en werd in het strafschopgebied onreglementair aangepakt. De toegekende strafschop werd door Danny Slingerland tot doelpunt gepromoveerd 2-1. Everon Pisas tekende vervolgens via het been van een tegenstander voor een 3-1 ruststand.

In de tweede helft was IFC duidelijk bovenliggend en was het Everon Pisas op aangeven van Joey Grootenboer die voor de 4-1 zorgde. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd door scheidsrechter van der Heijden geleidde wedstrijd tekende Elson do Rosario Almeida na goed voorbereidend werk van opnieuw Joey Grootenboer voor de 5-1 eindstand.

Zo boekte IFC niet alleen zijn eerste overwinning in het nieuwe jaar, maar tevens dit seizoen zijn zesde achtereenvolgende winst in een oefen- c.q. voetbal Rijnmond cup wedstrijd. Deze nuttige wedstrijd zal tevens trainer Jack van den Berg weer enig inzicht hebben gegeven met betrekking tot de competitiewedstrijd van zondag 19 januari thuis tegen Meerssen.

Voor IFC kwamen in het veld: de beide keepers Davey van Pelt en Yordi Godijn alsmede de veldspelers Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Achraf el Hajouti, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida, Joey Grootenboer, Marco Bouwman, Amir Mahmoudian, Michael Potkamp en Stephan Emelina.