IFC wint oefenwedstrijd en oplopende doelpuntenreeks houdt aan

In de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op de nieuwe competitie 22-23 behaald IFC zijn eerste overwinning. Het één klasse hoger uitkomende Slikkerveer werd met 4-1 verslagen.

De oplopende doelpuntenreeks van één doelpunt in de eerste oefenwedstrijd, twee in de tweede en drie in de derde houdt derhalve aan.
Trainer Timmers van IFC kon wegens blessures niet beschikken over Yoeri Rombouts en Dylan de Boer. Tevens waren de beide vleugelbacks (Oussama el Hajouti en Amir Mahmoudian) van positie gewisseld en begonnen Achraf el Hajouti en Tom van Oorschot als wisselspelers.
Zoals één van de uitblinkers in de wedstrijd Mitchel Ott (zie archief foto) na afloop verwoorde: “eindelijk gewonnen en voor mijzelf ging het ook wel lekker, maar mijn voorzetten kunnen/moeten nog beter en ik had wel meer dan één keer moeten scoren.,,
IFC had eigenlijk vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Gelderen, die even de altijd verbaal te aanwezige Perry van Eijken tot de orde moest roepen, het initiatief in de wedstrijd en kwam in de 19e minuut op een voorsprong toen de doelman van Slikkerveer een inzet van Michael Slingerland vanaf 20 meter nog wel keerde, maar de rebound door Nick de Veij feilloos zag worden binnen geschoten 1-0. Linksback Mahmoudian kreeg steeds veel ruimte om op te bouwen en kreeg zelf tegen het half uur spelen aan vrij baan richting het doel, helaas ontbeerde zijn schot net de juiste richting. Nog voor de rust was het opnieuw Nick de Veij, die nu met een gekruld schot van net buiten de 16 meterzone fraai voor de 2-0 zorgde.

Enkele minuten na de rust was het Mitchel Ott, die de bal vanaf links keurig teruglegde op de ingevallen Achraf el Hajouti, die met zijn eerste balcontact vervolgens hard en hoog binnenschoot 3-0. De voor de verdediging ongrijpbare Ott raakte vervolgens zelf de onderkant van de lat. Hierna brak even de beste fase van de gasten aan en moest keeper Karsten van de Velde zijn eerste echte redding brengen na driekwart van de wedstrijd. Een tweetal minuten later was het Jeffrey Stolk, die na een steekpass onze keeper wel verschalkte 3-1. Echt spannend werd het echter nimmer. In de laatste tien minuten bekroonde Ott zijn optreden toen hij voorbereidend werk van Oussama el Hajouti afrondde 4-1. Een vijftal minuten later waren het dezelfde twee spelers, die het de tegenstanders moeilijk maakte, maar deze keer kreeg Ott de bal niet langs de opgeworpen muur van doelman Pauletta.

Zo won IFC voor het eerst in de voorbereiding en de doelpuntenmakers in deze wedstrijd hadden allen opvallend genoeg nog niet gescoord in de eerste drie oefenwedstrijden.
Op dinsdagavond 30 augustus om 20.00 uur speelt IFC zijn vijfde en voorlopig laatste oefenwedstrijd en wel thuis tegen De Zwerver uit Kinderdijk.

Basisspelers IFC: Karsten van de Velde; Oussama el Hajouti, Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Nick de Veij, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Mitchel Ott, Amir Mahmoudian en Noah de Nijs.