IFC---PFC-DSC 5082

IFC wint ook van PFC

IFC---PFC-DSC 5082Ook in de 9e competitieronde bleef IFC ongeslagen. Thuis werd met 4-1 gewonnen van het gepromoveerde PFC. Hierdoor blijft de tweede plaats in de competitie ruimschoots gehandhaafd.
Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd weer beschikken over zijn verdediger Danny Versluis. Die hiermee zij 45e officiële KNVB wedstrijd ingaande het seizoen 2014-2015 voor de Ambachters speelde. Ronnie Nouwen nam daardoor weer plaats op het middenveld en de vorige week twee maal scorende Frits Paap moest als gevolg daarvan genoegen nemen met een plek op de reservebank.

IFC begon zoals gebruikelijk de laatste weken flitsend aan de wedstrijd en binnen tien minuten spelen had de wedstrijd wellicht al beslist kunnen zijn. Maar zowel Brian Leons (teveel tijd nodig) als Yoeri Rombouts (voorlangs en redding doelman) wisten nog niet tot scoren te komen. Zo duurde het tot in de 17e minuut totdat Brian Leons daadwerkelijk de score opende en het overwicht op het scorebord tot uitdrukking bracht 1-0. Een goede tien minuten later verdubbelde Yoeri Rombouts de voorsprong uit een zeer moeilijke hoek. Wederom was Perry van Eijken de aangever en ook deze keer zag verdediger Spencer Salomao van PFC er niet goed uit. Hierna was het opeens met de grootste aanvallende dadendrang van IFC eigenlijk gedaan. Nog voor de rust zorgde Berkan Bayraktar voor de aansluittreffer van het hardwerkende PFC 2-1 en waren zij ook nog dicht bij de gelijkmaker toen Van Dam naast kopte. Bij de rust was de voorsprong voor IFC dus eigenlijk slechts marginaal.

IFC---PFC-DSC 5108-1

Ook na de rust was PFC wel gelijkwaardig aan IFC en had het ook zomaar gelijk kunnen komen toen De Burgo van dichtbij hard over het doel schoot en onze keeper Bas van Zee zijn kwaliteiten toonde bij een afstandsschot. Na ruim een uur spelen in de wedstrijd leek het wel even een schiettent bij gasten. Maar Brian Leons kreeg de bal er tot twee keer aan toe niet in (op de keeper en via een verdediger over). De daaropvolgende corner van Danny Slingerland bracht de bal bij de mee opgekomen Danny Versluis maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman en de rebound van de ingebrachte Frits Paap leverde ook het gehoopte resultaat niet op. In de laatste tien minuten van de wedstrijd verhevigde IFC zijn aanvallende acties en in de 88ste minuut had dit succes. De inmiddels in het veld gekomen vleugelverdediger Maarten Broos (die het dit seizoen voornamelijk met invalbeurten moet doen) lepelde een voorzet perfect over de verdediging heen en Yoeri Rombouts volleerde de bal snoeihard binnen 3-1. In de 90ste minuut bijna een identieke situatie als eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Boshuizen. Een afstandsschot vanaf meer dan 30 meter van Brian Leons belandde tegen de lat en Yoeri Rombouts zou afwerken. Deze keer niet koppend maar met zijn voet, maar helaas de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. In de blessuretijd viel dan de 4-1 wel via een schitterende stiftbal van Murat Degermenci.

IFC---PFC-DSC 5172

Doordat ook koploper Boshuizen zijn wedstrijd won blijft de brigade van trainer Jack van den Berg tweede in de stand op één punt achterstand van de Leidse koploper in de zondag eerste klasse B. De nummer drie in de stand volgt echter al op vijf punten achterstand. De 2e plaats is dan ook vooralsnog vast in handen van IFC, die er overigens wel op uit zijn om de bovenste plaats te veroveren.

Op zondag 15 november 2015 speelt IFC in Noordwijk om 14.00 uur tegen het op de gedeelde vijfde plaats staande SJC.

IFC – PFC: 4-1 (2-1)
17. 1-0 Brian Leons, 29. 2-0 Yoeri Rombouts, 38. 2-1 Berkan Bayraktar, 88. 3-1 Yoeri Rombouts en 90+2. 4-1 Murat Degermenci.
De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Danny Versluis, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Ozan Cimen (63. Frits Paap), Mike van Dongen (69. Maarten Broos), Brian Leons en Ufuk Akkanoglu (80. Murat Degermenci).