IFC WINT TEGEN RKAVV THUIS VOOR DERDE KEER OP RIJ

tekst Cees van Heeren

IFC heeft vanmiddag zijn her optreden in de hoofdklasse goed voortgezet. Op eigen veld werd met 4-2 gewonnen van RKAVV, waardoor de ploeg van trainer Jack van den Berg voor de derde keer op rij op eigen veld een driepunter behaalde. IFC blijft daarmee aansluiting behouden met het linker rijtje. Knap werk, zeker als je bedenkt dat ze een promovendus zijn. De overwinning op RKAVV kreeg gestalte in de laatste vijf minuten van de wedstrijd, waarin twee doelpunten gemaakt werden.

stephen-emelina

Met Frits Paap in de basisopstelling voor de geblesseerde topschutter Yoeri Rombouts begon IFC aan de wedstrijd, waarbij de spelers in de zogenaamde kerstboom variant stonden opgesteld. De beginfase was overigens voor de gasten. Die kwamen daarbij ook snel op voorsprong toen een aanval over hun linkerkant bij de tweede paal werd afgerond door Richardson. Hierna kreeg IFC de overhand. Een tiental minuten later stond de stand dan ook weer gelijk. Aanvoerder Danny Slingerland benutte een door de 21 jarige scheidsrechter Ris uit Groningen toegekende strafschop -wegens hands door Steffens onberispelijk 1-1 en hij behield daarmee zijn eigen all-time 100% score uit strafschoppen. Enkele minuten daarna kwam IFC al op voorsprong. Na een corner was het verdediger Stephen Emelina, die de bal fraai in de bovenhoek krulde 2-1. Tegen het half uur spelen was Ufuk Akkanoglu ook dicht bij een treffer, maar de bal uit een directe vrije trap ketste tegen de paal. De ruststand bleef in het voordeel van IFC, mede doordat Ufuk Akkanoglu voor IFC zijn eigen doelman vlak voor de rust op de doellijn te hulp schoot.

Een groot deel van de tweede helft was RKAVV de bovenliggende partij, maar de gelijkmaker kwam pas door een ongelukkig eigen doelpunt van Levi Spencer Salomao. Hierna voorkwam de paal en doelman Bas van Zee een voorsprong voor de gasten. In het laatste kwartier zakte het offensief van RKAVV wat weg mede door een tactische wissel, waarbij Ronnie Nouwen als aanjager op het middenveld ging spelen na het inbrengen van de geroutineerde verdediger Danny Versluis. In de slotfase van de wedstrijd profiteerde IFC volledig van de ruimte, die achter de laatste linie van de tegenstander lag. Eerst kon Akin Arslan alleen door, terwijl RKAVV dacht aan buitenspel van een andere speler, en bleef koel voor doelman Ten Kroode 3-2. Het mooiste doelpunt was eigenlijk de daaropvolgende 4-2. Marwin Richard troefde een verdediger af en schoot de bal vervolgens kiezelhard tegen de netten en bezorgde daarmee de Ambachters de derde thuis overwinning op een rij.

Volgende week zondag 9 oktober 2016 speelt IFC om 14.30 uur de uitwedstrijd in Bergen op Zoom bij Dosko.

IFC – RKAVV: 4-2 (2-1).
7. 0-1 Brandon Richardson, 17. 1-1 Danny Slingerland, 22. 2-1 Stephen Emelina, 61. Levi Spencer Salomao (own goal), 86. 3-2 Akin Arslan en 88. 4-2 Marwin Richard.

De spelers van IFC: Bas van Zee; Ronnie Nouwen, Akin Arslan (85. Nico Ramos), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Frits Paap (75. Danny Versluis), Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.