IFC wint thuis van Meerssen

Tekst: Cees van Heeren

Door een duidelijke en verdiende 3-0 overwinning op de SV Meerssen deed IFC goede zaken in de competitie. Niet alleen klom het met deze vijfde thuisoverwinning van het seizoen daardoor naar de negende plaats in de stand, maar belangrijker het vergrote de afstand tot de eerste ploeg die onder de nacompetitiestreep staat tot zes punten.

Bij IFC, dat na de 0-5 oor wassing thuis tegen Baronie compacter is gaan spelen, nam ten opzichte van de uitwinst van vorige week Damiano Vaudo de plaats in de verdediging in van de geschorste Marco Bouwman.
Na een aanvankelijk aardig start van de gasten met enkele schoten ruim over het doel, had IFC eigenlijk de gehele wedstrijd een overwicht op de iets hogere geklasseerde tegenstander uit Zuid-Limburg. De op het middenveld goed als aanjager spelende Michael Potkamp nam als eerste doelman Quaden onder vuur. Maar ook Achraf el Hajouti, Danny Slingerland en Noël Goossens hadden mogelijkheden om tot scoren te komen. Een vreemde dwarrelbal van Nico Ramos kon door de doelman maar ternauwernood uit de bovenhoek getikt worden. Ook claimde IFC tevergeefs een strafschop bij een bal tegen een hand bij een voorzet. Even hierna kwamen de Ambachters goed weg toen een kopbal via onze keeper Davey van Pelt en de lat weer het veld in stuiterde.
Pas enkele minuten voor het rustsignaal was het Billy Nzojyibwami, na een prima pass van Damiano Vaudo, die met zijn eerste competitiegoal de Ambachtse formatie op voorsprong schoot 1-0.

Vrij snel na aanvang van de tweede helft was het aanvoerder Danny Slingerland, die zich ontfermde over een toegekende vrije trap net buiten het zestienmetergebied na een overtreding op Achraf el Hajouti. Zoals vaker dit seizoen schoot hij de bal vervolgens prima in de bovenhoek voor de 2-0 stand. Zijn 10e competitiegoal overigens al. Hierna poogde Meerssen wel een aansluiting te bewerken doch ze stelden onze solide verdediging geleid door Ronnie Nouwen, die niet voor het eerst dit seizoen de complimenten kreeg van het bestuur van de tegenstander na afloop, niet voor onoverkomelijke problemen. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Billy Nzojyibwami (zie foto) na een pass van de ingevallen Perry van Eijken, die voor de 3-0 eindstand zorgde.
Een kleine smet op de wedstrijd was de rode kaart in de slotfase voor de net ingevallen Marwin Richard wegens een te late sliding en dat Damiano Vaudo in de eerste minuut van de wedstrijd een gele kaart pakte, die hem een schorsing van één wedstrijd oplevert.

 

Zo won IFC voor de negende keer een competitiewedstrijd en behield het tevens voor de achtste keer verdedigend de nul. Trainer Breetveld was dan ook na afloop tevreden over de uitvoering van zijn compactere ingevoerde spelconcept en hij en zijn assistent-trainer Besic namen ook kennis van het proficiat wensen door de ervaren trainer Meulenberg van de gasten.

In de aankomende week 16 wachten er voor IFC twee uitwedstrijden. Eerst op woensdag 18 april om 20.15 uur bij het op de zesde plaats staande UDI´19 in Uden en vervolgens op zondag 22 april bij de nummer vijf in de stand Jong FC Den Bosch.
IFC- SV Meerssen: 3-0 (1-0).
41. 1-0 Billy Nzojyibwami, 40. 2-0 Danny Slingerland en 76. 3-0 Billy Nzojyibwami.
Bijz.: Scheidsrechter M.A. te Hennepe uit Alphen aan den Rijn bijgestaan door dhr. T. Nagtegaal (Etten-Leur) en Dhr. M. Winckens (Brunssum) gaf naast de directe rode kaart ook geel aan Vaudo (IFC).
De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Damiano Vaudo, Ronnie Nouwen, Billy Nzojyibwami (77. Mohamed el Bannasri), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti (87. Marwin Richard) en Noël Goossens (59. Perry van Eijken)