IFC WINT THUIS VAN VLISSINGEN

tekst Cees van Heeren

IFC smaakte zondag 2 december weer eens het zoet van een thuisoverwinning door het laag geklasseerde Vlissingen met 2-1 te verslaan.

Trainer Virgil Breetveld van IFC stuurde dezelfde 11 spelers het voetbalveld op, die ook in de twee vorige wedstrijden in de basiself waren gestart.
Hoewel tegenstander Vlissingen door blessures geteisterd werd, was hun topscorer Abdenbi, goed voor 2/3 van al hun competitie doelpunten wel present.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was Vlissingen wel enkele keren gevaarlijk uit een corner, maar langzamerhand kreeg IFC een licht veldoverwicht. Na een halfuur spelen opende aanvoerder en topscorer Danny Slingerland de score namens IFC na voorbereidend werk van Juhtlen Castillo. Al zijn achtste competitiegoal dit seizoen. In de slotfase van de eerste helft was het opnieuw Danny Slingerland, die de aandacht op zich vestigde. Tot twee keer toe was hij dicht bij een volgende treffer uit een vrije trap vanaf net buiten de zestienmeterzone, maar telkens kreeg doelman Ben Sellam een vuist tegen de bal.

Na de pauze maakte Pattinama gelijk voor de gasten met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Gerekend ingaande het seizoen 1999-2000 was dit overigens het 700etegendoelpunt voor IFC in de reguliere competitiewedstrijden. Hierna hadden zowel Juhtlen Castillo (vuisten doelman) als Achraf el Hajouti (over) de Ambachters aan een nieuwe voorsprong kunnen helpen.

Het was echter een kwartier voor tijd toen de a la Robben van buiten naar binnenkomende routinier Nico Ramos voor de winnende IFC-treffer tekende met een krul in de bovenhoek.
Dit eerste competitie doelpunt van dit seizoen van de IFC verdediger bleef ook de winnende, omdat in de slotfase zowel Vlissingen via Pattinama als IFC door Noël Goossens de bal bij goede kansen niet langs de respectievelijke doelmannen kregen.

Door deze vijfde competitiezege van het seizoen stijgt IFC in de zondag hoofdklasse B licht naar de achtste plaats in de stand (middenmoot) en neemt daarbij gelijk verder afstand van de onderste plaatsen. Volgende week zondag 9 december treed men aan bij de nummer laatst in de stand De Meern.

IFC – Vlissingen: 2-1 (1-0).
30. 1-0 Danny Slingerland, 53. 1-1 Josiemar Pattinama en 74. 2-1 Nico Ramos.

Opm. scheidsrechter Dave de Vries uit Amstelveen bijgestaan door dhr. E. de Wolf en T. Nagtegaal gaf gele kaarten aan Gomes da Veiga, Willemstijn en Van Eijken (IFC) en Abdenbi (Vlissingen).

Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Marcelo Gomes da Veiga (69. Everon Pisas), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti, Juhtlen Castillo (86. Mohamed el Bannasri), Tim Willemstijn en Joey Grootenboer (81. Noël Goossens).