IFC wint van competitiegenoot V.O.C.

In de vierde voorbereidingswedstrijd op de competitiestart trof IFC in Rotterdam competitiegenoot V.O.C en won deze wedstrijd met 1-2.

In de eerste helft was IFC weliswaar de bovenliggende partij, maar kreeg in de aanvangsfase wel even de schrik toen een voorzet pardoes boven op de lat boven keeper Jesper Harmans viel. Veel kansen waren er op het heette Sportpark overigens verder niet te zien. Zes minuten voor het rustsignaal kreeg IFC het doelpunt echter in de schoot geworpen. Yoeri Rombouts pikte een verkeerde terugspeelbal op en schoof de bal vervolgens eenvoudig langs doelman Tijs te Duits 1-0.

Bij de start van de tweede helft kwamen bij beide ploegen alle wisselspelers in het veld. Zo namen bij IFC o.a. Rombouts en captain Danny Slingerland plaats op de tribune en beperkte bij V.O.C. Robbert Stout zijn eerste wedstrijd sinds begin februari tot 45 minuten. Hoewel de wedstrijd in dit deel eigenlijk in evenwicht was qua veldspel bleek de linkerkant van IFC met Patrick Fonseca en Mitchel Ott een plaag voor de Rotterdammers. Na ruim een uur spelen tikte Nayron Mathilda een voorzet van Ott binnen voor de 0-2. Enkele minuten later belande een inzet van Gilliomar Leona tegen de lat, terwijl 15 minuten voor het einde Mike Langerak door een teen van de doelman van een huldiging werd afgehouden.
Nadat IFC de bal uit een corner niet weggewerkt kreeg scoorde Bryant Varela de 1-2, waarbij de roep om hands door de leidsman werd weggewuifd.

Zo won IFC deze keer gecoacht door Edwin de Koning in het kader van zijn examen voor trainer Uefa-A, de derde van zijn vier tot op heden gespeelde oefenwedstrijden.
Aangezien de voor woensdag 19 augustus geplande oefenwedstrijd tegen Oosterhout is vervallen, speelt IFC nu zijn volgende oefenwedstrijd op zondag 23 augustus om 14.00 uur thuis tegen D.H.C..

Basisspelers IFC: Jesper Harmans; David Almeida, Esey Kiflom, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Gilliomar Leona, Giovanni Cairo, Patrick Fonseca en Elson do Rosario Almeida.
in de rust ingevallen: Merhane, Dylan Vyent, Nayron Mathilda, Mitchel Ott en Mike Langerak.