IFC wint van Streefkerk

Het al zeker van nacompetitie om promotie naar de eerste klasse zijnde IFC won thuis met 3-0 van het de degradatie naar de 3e klasse niet meer kunnen ontlopende Streefkerk.

Ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd stonden bij IFC drie andere spelers in de basis, Mark Zwang, Danny Slingerland en Bobby Vos. Ties van Aggelen begon als reservespeler, terwijl Nick de Veij en Noah de Neijs ontbraken in de selectie.
Bij Streefkerk van het trainersduo Ferry van Dijk / Bart Toom zaten twee spelers van hun o17 team op de reservebank.

In een tijdsbestek van nog geen vijf minuten, tussen de 10e en 15e minuut van de eerste helft sloeg IFC twee maal toe. Na de tweede corner viel de uitverdedigde bal via de cornernemer Danny Slingerland voor de voeten van Perry van Eijken en diens prima voorzet werd door centrale verdediger Mark Zwang koppend tot een doelpunt gepromoveerd 1-0. Zijn eerste doelpunt voor IFC. Hiervoor had Mohamed el Bannasri doelman Reitsma al tot een save gedwongen. Enkele minuten later kopte Michael Slingerland zijn 10e doelpunt van de competitie tegen de netten.
In het vervolg van de eerste helft had zowel opnieuw El Bannasri alsmede Achraf el Hajouti de score kunnen en eigenlijk moeten verhogen.
Overigens waren de tegenaanvallen van Streefkerk in deze helft ook niet ongevaarlijk. Twee keer voorkwam keeper Jeroen de Veij, na afloop uitgeroepen tot Man van de wedstrijd, een aansluittreffer van respectievelijk Olaf Wols en Emilio Prins.

Vrij snel na de rust was het captain Danny Slingerland zelf, die op maat bediend werd door Bobby Vos voor de 3-0 stand. Hierna verzuimde IFC de score verder op te voeren.
Zo won IFC, als nummer drie in de rangschikking, voor de 13e keer in deze competitie en hield het ook voor de 8ste maal verdedigend de nul.

Volgende week zaterdag 11 mei speelt IFC om 15.30 uur in Rotterdam bij Spartaan´20, de ploeg die in deze wedstrijd afdelingskampioen kan worden.

IFC – Streefkerk: 3-0 (2-0)
12. 1-0 Mark Zwang, 15. 2-0 Michael Slingerland en 48. 3-0 Danny Slingerland.
Opm. scheidsrechter K. Konings uit Kerkdriel leidde bekwaam en behoefde alleen Emilio Prins (Streefkerk) een gele kaart te tonen.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Jayson van der Linden, Perry van Eijken, Mark Zwang (46. Ramon van der Wal), Oussama el Hajouti (75. Jochem Touw), Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (66. Younes Er-Rihani), Mohamed el Bannasri (46. Ties van Aggelen), Michael Slingerland en Bobby Vos (75. Just Roovers).

Tekst: Cees van Heeren