IFC wint voor het eerst in de huidige competitie

IFC heeft een einde gemaakt aan de mindere competitiestart, door een 1-3 uitoverwinning bij RKAVV. De eerste drie competitiewedstrijden waren namelijk door IFC verloren. Deze prima overwinning was overigens de 25ste van IFC in zijn hoofdklasse historie.

Bij IFC ontbrak hoofdtrainer Virgil Breetveld wegens ziekte. De honneurs werden waargenomen door assistent-trainer Esad Besic. Na zijn relatief korte maar duidelijke wedstrijdbespreking en een voorspoedige busreis was men ruim op tijd in Leidschendam aanwezig. Anderhalf uur later ving de wedstrijd vervolgens aan voor circa 100 toeschouwers, die de gestaag vallende regen hadden genegeerd.
Bij IFC keerden Perry van Eijken en Nico Ramos terug in de basis. Wegens ziekte ontbrak Edison Warner, terwijl de licht geblesseerde Marcelo Gomes da Veiga op de reservebank plaatsnam.
In de eerste helft speelde IFC heel goed en was het oppermachtig. De thuisploeg was dan ook opgelucht, dat de rust met slechts een 0-2 achterstand aanbrak. Hun doelman werd al genoemd als hun man van de wedstrijd. Gelijk vanaf de start van de wedstrijd speelde IFC met gif en om echt te willen winnen. Al in de tweede minuut kreeg aanvoerder Danny Slingerland een 100% kans doch hij schoot iets te gehaast naast. Een vijftal minuten later testte Juthlen Castillo na een mooie kantwissel bal van Everon Pisas voor het eerst de kwaliteiten van de doelman. Na een goede interceptie van dezelfde Castillo ontving Joey Grootenboer de bal van hem en ging op kracht goed door en zijn harde inzet betekende na rum tien minuten speeltijd de 0-1. In het vervolg van de eerste helft waren er kansen voor Castillo (redding doelman), Pisas (tegen buitenkant paal en later net naast) en voor Grootenboer (redding doelman). Enkele minuten voor het rustsignaal wederom een Ambachtse aanval opgezet door Ramos gevolgd door goed breed leggen van Slingerland op Castillo, die voor de 0-2 tussenstand zorgde. Zijn eerste officiële treffer voor onze Rood-zwarte brigade.

In de tweede helft zocht de thuisclub met twee gelijk ingebrachte wissels naar de aansluiting, maar de defensie van IFC met Michael Potkamp en Stephen Emelina in het centrum gaf weinig weg. Wel moest onze keeper Davey van Pelt alert zijn bij een vrije trap van de ingevallen Boukhari en had IFC geluk, dat een inzet van De Boer tegen de lat belandde. Aan de andere kant kreeg de in het veld gekomen Noël Goossens ook een zeer goede kans, maar dit leverde slechts een corner op. Zeven minuten voor het einde scoorde RKAVV met een vrije trap van Boukhari. Deze aansluittreffer zorgde voor een spannende slotfase met enkele mogelijkheden voor de thuisploeg. Maar ook doelman ten Kroode moest redding brengen op een schot van Pisas. Als slot op de deur werd bij IFC ook nog de debuterende Tim Willemstijn ingebracht. In de blessuretijd profiteerde IFC van de ruimte die ontstond, hetgeen de beslissende 1-3 winst opleverde door invaller Mohammed el Bannasri.
Hierna ontving Goossens nog totaal onnodig een tweede gele kaart, waardoor hij de volgende wedstrijd zal moeten toekijken.
Het beslissende doelpunt van el Bannasri is overigens het 125e doelpunt van IFC in de hoofdklasse.

De volgende wedstrijd op de laatste dag van de maand september 2018 ontvangt IFC op zijn eigen veld het gepromoveerde en één punt minder tellende Minor uit Nuth.

RKAVV – IFC: 1-3 (0-2).
11. 0-1 Joey Grootenboer, 42. 0-2 Juthlen Castillo, 83. 1-2 Hamza Boukhari en 90+2. 1-3 Mohammed el Bannasri.
Opm. scheidsrechter R. Wassink uit Hoofddorp bijgestaan door Dhr. D. van Grieken en Dhr. T. Groot gaf in totaal zes gele kaarten, waarvan een dubbele aan Goossens van IFC en verder aan Verhagen, Steffens en Djan (allen RKAVV) en aan Pisas (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Everon Pisas (89. Tim Willemstijn), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti, Juthlen Castillo (59. Noël Goosens) en Joey Grootenboer (77. Mohamed el Bannasri).