IFC (za) morst punten

20161126_ifc_hssc61_02  Trainer Frank Zwakhals had het in de voorbespreking al over “HCCS kan een stugge ploeg zijn”. . . .  en dat klopte. IFC had vandaag (26-11) moeite om een de punt(en)  in Ambacht te houden. Na 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord.

Hoewel vertekend, was de 0-2 ruststand niet helemaal onterecht. IFC had wellicht het betere van het spel in de eerste helft maar creëerde niet echt uitgespeelde kansen terwijl de bezoeken uit Hei- en Boeicop zeer doeltreffend waren bij de 2 kansen (1 uit strafschop) die ze kregen. De aanvallers van HCCS konden hierbij  te gemakkeli20161126_ifc_hssc61_06jk door defensie van IFC slalommen.

De tweede helft was duidelijk beter, zeker toen invaller Dominique Mahu de 1-2 scoorde en IFC rook dat er toch wat te halen was deze middag.
Complimenten aan  de IFC-ers die volop in de aanval gingen om toch de punten in Ambacht te houden. IFC moest in deze periode verdedigend ruimte weggeven waardoor plots één van de HSSC-spitsen voor Melvin opdook  . . . .  echter Melvin redde IFC van een bijna onoverbrugbare 1-3.

In d20161126_ifc_hssc61_08e 85-ste minuut scoorde Perry (strafschop) dan toch de verdiende 2-2 , de tijd die daarna restte was helaas te kort voor de overwinning.

Concurrent Wieldrecht won haar wedstrijd en liep verder weg op de ranglijst.

Het spel, de goede inzet en doorzettingsvermogen geeft volop vertrouwen voor de komende match, uit tegen VVAC

Langs de lijn:

• Door de wintertijd en de kortere dagen werden in de tweede helft de lichten ontstoken.
  • Daan moest helaas met 2 x geel het veld verlaten.