IFC (za) neemt horde Ameide

Op zaterdag (11 maart 2017) stond er voor IFC een uitwedstrijd op het programma bij vv Ameide. Ameide won vorige week verrassend met 1-0 van de Alblas. IFC dat vorige week won van Wieldrecht moet hier een goed vervolg aan geven en het liefst met 3 punten.

IFC start de wedstrijd goed en neemt direct het heft in handen. Uit dit spel worden ook 2 a 3 100% kansen gecreëerd, helaas zonder resultaat. Doordat IFC niet weet te scoren krijgt Ameide na 15 minuten wat meer vertrouwen en komt ook beter in de wedstrijd. Ameide wint de individuele duels en heeft iedere tweede bal. Als IFC dan niet staat op te letten in de 31e minuut komt Ameide ook nog eens op voorsprong. Ameide voert de boventoon en IFC probeert het wel komt niet meer echt in het gewenste spel. Ruststand: 1-0.

De tweede helft lijken de rollen compleet omgedraaid, IFC zit er korter op en laat de bal sneller rond gaan. In de 48e minuut belandt de bal uit een steekpass aan de linkerkant van het doel bij Robin Benningshof die meteen uithaald en de 1-1 scoort! Dit doelpunt geeft vertrouwen en IFC probeert door te pakken, echter moet het tegelijkertijd ook oppassen voor de snelle omschakeling van Ameide. In de 65e minuut krijgt IFC een vrije trap toegekend, de bal belandt bij de tweede paal waar Tim Willemstein de bal terug kopt op Yannick vd Sman die de 1-2 maakt! Ameide lijkt een beetje van slag en IFC wil doorpakken. In de 75e minuut loopt Perry van Wijk goed door op een lange bal waardoor hij 1 op 1 komt met de keeper, helaas wist hij niet het net te vinden.

Doordat IFC de score niet weet te verhogen krijgt Ameide nog hoop om

er nog een punt uit te slepen. Ameide brengt nog fysiek en lange mensen het veld in en probeert via

Stand per 11-3-2017

voorzetten een doelpunt te forceren. IFC houdt echter druk op de bal en weet een doelpunt te voorkomen!

IFC boekt dus uiteindelijk een zakelijke & gedegen overwinning:1-2. Volgende week wacht wederom een belangrijke wedstrijd voor IFC, namelijk een thuiswedstrijd tegen de Alblas. Om 15:00 zal deze
wedstrijd beginnen op Sportpark Schildman.

Zie ook link op regiovoetbal: klik hier

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.