IFC (za) naar plek 2 door winst op Drechtstreek

20161112_drechtstreek-ifc_16

Perry scoort de 1-2

Gisteren (12 november 2016) stond er voor IFC (zat) een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk tegen de nummer 2 vv Drechtstreek. Drechtstreek onder leiding van Miguel Munoz heeft de ambitie om te promoveren. Bij een overwinning komt IFC op de 2e plaats en bij een verlies slaat Drechtstreek een gat van 4 punten. Niet alleen deze wedstrijd was een mooi affiche, er werd namelijk nog een belangrijke wedstrijd gespeeld in de 3e klasse C, namelijk Wieldrecht – Ameide.

IFC begon de wedstrijd stroef, Drechtstreek zette IFC direct onder druk en probeerde op deze manier de wedstrijd in handen te krijgen. Toch lukte het IFC om er door te komen, in de 13e minuut werd de aanval opgezet op het middenveld en werd de bal uiteindelijk voorgegeven op Elio Sousa de Almeida die het beheerst afrondde: 0-1. Vervolgens ging het beide kanten op en waren er voor beide doelen spannende momenten. Op het moeilijk bespeelbare veld zocht IFC af en toe te vaak de voetballende oplossing. Uiteindelijk eindigde de 1e helft vervelend voor Drechtstreek. Twee spelers botste met elkaars hoofd tegen elkaar aan en moesten beiden noodgedwongen gewisseld worden. Ruststand: 0-1.

20161112_drechtstreek-ifc_22

spanning langs de kant

De tweede helft begon zoals het eindigde, Drechtstreek probeerde meer grip te krijgen op de wedstrijd en dit lukte. In de 61e minuut kwam er een voorzet vanaf links die de spits goed intikte: 1-1. Maar IFC had het antwoord paraat. Door een goede voorzet van Daan Mansveld kwam de bal uiteindelijk bij Perry van Wijk terecht die zijn tegenstander te snel af was en de bal goed afrondde: 1-2. Door dit doelpunt werd Drechtstreek gedwongen om aanvallender te gaan spelen. Dit zorgde voor vele hachelijke situaties voor het doel van IFC-keeper Melvin Boezaart, die een uitstekende wedstrijd keepte. Het bleef tot de laatste minuut spannend, maar uiteindelijk trok IFC de overwinning over de streep! Eindstand 1-2!

20161112_drechtstreek-ifc_25

Trotse trainer

Door de overwinning klimt IFC naar de 2e plaats. Wieldrecht wint van Ameide en daardoor blijft het gat 6 punten. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor IFC zat 1.

Langs de lijn:

• Complimenten aan Drechtstreek: Eerste vereniging die we dit seizoen tegen kwamen waar een programma boekje werd verstrekt.
  • 3 punten als verjaardagscadeau; dat overkwam de jarige Erik vanSchanke.

Verslag op website Drechtstreek: klik hier

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.