IFC ZA1 ZAKT DOOR ONDERGRENS HEEN

Zaterdag moest IFC naar Bergen op Zoom om tegen de plaatselijke vereniging MOC 1917 te spelen.
De 2e competitiewedstrijd nadat vorige week de wedstrijd tegen GSC/ODS werd afgelast wegens Corona perikelen bij de tegenstander.
MOC 17 een vereniging die vanuit het Zondag voetbal naar de Zaterdag is gekomen zoals de laatste jaren zovelen verenigingen doen.

Nu over de wedstrijd.
IFC werd in de eerste 10 min overrompeld door de tegenstander waardoor het in 8e minuut al 3 – 0 voor MOC was door een aantal individuele fouten .
Als er dan ook nog een duidelijk buitenspel  doelpunt wordt genegeerd door de uiterst zwak leidende scheidsrechter van dienst dan is het binnen 14 minuten 4 – 0 en de wedstrijd al zo goed als zeker gespeeld.

Kwam IFC er dan helmaal niet aan te pas ?
Jawel na 20 minuten pakte de mannen het toch enigzins weer op en werd er beter gevoetbald.
Dit resulteerde in een paar mogelijkheden voor achtereenvolgens Perry van Wijk, Kenny van Gent en Robin Benningshof maar werden of goed gepareerd door de keeper of zoals in het geval van Kenny naast geschoten, waardoor de ruststand 4-0 werd.
In de tweede helft ging IFC op dezelfde voet verder als waar ze de 1e geëindigd waren, MOC onder druk proberen te zetten om een toch  een wat dragelijker uitslag neer te zetten.

Als dan de scheidsrechter vanuit het niets in de 55e minuut Dennis van Noort een rode kaart geeft waarbij zelfs de tegenstander zei dat hij niets deed maar de zwakke scheids een stomp had gezien dan is de wedstrijd voorbij en moet je de schade zoveel mogelijk beperken.
Dit lukte onze mannen totaal niet en lieten zich naar de slachtbank brengen waardoor  de uiteindelijke uitslag 9 – 0 werd.
Van de week uithuilen en opnieuw beginnen een 9 – 0 nederlaag kan je op twee manieren verwerken,  er de hele week mee bezig  zijn of de schouders er onder zetten en de volgende tegenstander DVO 60 laten zien dat er niet te dollen valt met ZA 1.