IFC (zat1) blijft meedoen in de top 3c

Gisteren (zaterdag, 4 maart) stond voor IFC een belangrijke en moeilijke uitwedstrijd op het programma, namelijk: vv Wieldrecht.
Wieldrecht (koploper in 3C) verloor de afgelopen twee weken van de Alblas en Drechtstreek en was dus weer op zoek naar een overwinning. Doordat Wieldrecht 2x verloor zijn de punten voor beide teams op dit moment erg belangrijk, zeker tegen een directe concurrent. Als IFC wint komen ze op gelijke hoogte, maar wint Wieldrecht dan komen ze op 6 punten te staat van IFC.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door beide teams stil gestaan bij het overlijden van Jan Hoogwerf (IFC) en Diego Slagboom (Wieldrecht) in de vorm van een minuut stilte.
Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, hierdoor ging het spel vaak op en neer. IFC dat in het begin moeite had met de hoge druk van Wieldrecht en hanteerde te veel de lange bal. Dit kwam overigens ook door het moeilijk bespeelbare veld van Wieldrecht. Naar mate de 1e helft vorderde kwam IFC beter in het spel en kreeg het grip op Wieldrecht. Het was dan ook IFC die de score opende door een fantastisch afstand schot van ongeveer 35 meter via Robin Benningshof! 0-1! De wedstrijd die er fel aan toe ging kreeg hierdoor nog wat extra lading. Wieldrecht wilde direct na dit doelpunt de knop omzetten, dit zorgde voor het nodige gevaar voor het doel van IFC. Juist wanneer Wieldrecht in de aanval was, was het IFC dat veel ruimte kreeg in de omschakeling. Dit gebeurde in dit geval via de linkerkant, in de 35e minuut kwam de bal via een steekpass bij Robin Benningshof terecht die het opnieuw beheerst afrondde! 0-2! Dit was tevens ook de ruststand.

In de rust heeft Wieldrecht de formatie gewijzigd naar 4-4-2 systeem, dit om meer ruimte te creëren voor de diepgaande middenvelders/aanvallers. Het was Wieldrecht dat sterk uit de rust kwam, via een afgeslagen bal kwam deze voor de voeten van een van de Wieldrecht spelers terecht die direct uithaalde 1-2! Een domper voor IFC. Gelukkig liet IFC zich niet gek maken en bewaarde ze vaak op de juiste momenten de rust in het elftal. De tweede helft ging er opnieuw fel aan toe, beide teams zochten de grens op. De tijd begon te dringen voor Wieldrecht dat in de tweede het meeste balbezit had.

Wieldrecht probeerde het vooral via steekpasses en voorzetten. Hierbij was er een belangrijke rol weggelegd voor IFC keeper Melvin Boezaart, die uitstekend keepte. Doordat Wieldrecht risico’s nam kwamen er ook mogelijkheden voor IFC om te counteren, zo was het Daan Mansveld die de bal nog op de lat schoot.
Tot het laatste fluitsignaal bleef het spannend, maar uiteindelijk was het IFC dat als elftal en op karakter de overwinning over de streep trok! Eindstand: 1-2!

Volgende week wacht opnieuw een moeilijke uitwedstrijd bij Ameide. Ameide won dit weekend namelijk van de Alblas met 1-0. Door deze uitslagen ligt alles weer helemaal open in de 3e klasse C.

Tekst: Mike Verbaas
Foto’s: Jeroen van der Sman

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.