IFC zet competitie voort in Oss bij DESO

tekst: Cees van Heeren

IFC is de derde periode goed begonnen met een thuisoverwinning op Halsteren. Na een onderbreking van twee weken, zet IFC de competitie en de derde periode nu voort met een uitwedstrijd in Oss. Tegenstander is Door Eendracht Sterk Oss (DESO), dat in de eerste wedstrijd om de laatste periode puntloos bleef.

Dit seizoen:

Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Noord Brabant op de tiende plaats in de hoofdklasse. Momenteel neemt de ploeg van de begin februari  jl. aangestelde trainer Eus Marijnissen (afkomstig van NWC uit Asten) de 12e plaats in de stand in. In de door hen 20 gespeelde wedstrijden behaalden ze 23 punten door middel van 5 overwinningen en 8 gelijke spelen. Het doelsaldo met 22 voor en 27 tegen is licht negatief.
In tegenstelling tot bij de meeste ploegen is tot nog toe thuis één punt minder behaald dan in uitwedstrijden. In de negen gespeelde thuiswedstrijden werden namelijk 11 punten behaald. Toch werd er thuis nog maar twee keer verloren en wel van Nuenen en recent Gestel.
Afgelopen donderdag werd DESO in de achtste finales van het KNVB district bekertoernooi van Zuid 2 door competitiegenoot Groene Ster met 2-1 uitgeschakeld. Eerder in dit toernooi werd wel gewonnen van TOP, Resia en Volharding.

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde DESO tot op heden vijf competitiewedstrijden. Alleen de eerste wedstrijd bij RKAVV leverde drie punten op. Hierna volgde een gelijkspel tegen Gemert en drie nederlagen op een rij (DOSKO, Quick en Gestel). Spits Jeroen Schoonhoven is teamtopscorer met 8 treffers.

Historie:
Beide teams troffen elkaar alleen eerder op 6 november 2016 in de huidige competitie.
Op het eigen sportpark Schildman won IFC met 3-0. Hoewel DESO zeker ook meerdere kansen had om zelf tot scoren te kunnen komen was Marwin Richard het goudhaantje voor de Ambachters met twee treffers (één voor en één na de rust). Op slag van de rust zorgde Ufuk Akkanoglu voor de 2-0 ruststand.

Waar te zien:
IFC zal de goede start in de derde periode willen voorzetten en daarmee zijn positie in de middenmoot van de stand ten minste willen handhaven. Dit zal zonder Ozan Cimen moeten gebeuren, die geschorst is. DESO zonder schorsingen heeft maar vier punten minder verzameld dan IFC en staat daarmee maar net boven de nacompetitiestreep. Zij zullen ongetwijfeld de reeks van vier wedstrijden zonder overwinning willen afbreken met een goed resultaat. Wij kunnen dus wederom een spannende wedstrijd verwachten. Alle steun van supporters is dan ook welkom.
De wedstrijd op Sportpark Rusheuvel aan de Spitsbergenweg te Oss begint zondag 12 maart 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter Y. Horst uit Eindhoven om 14.30 uur.

Tot Ziens!