IFC zet ongeslagen reeks gewoon voort

Na het behaalde kampioenschap op 10 mei gaat IFC gewoon door met overwinningen boeken. Eerst werd op 14 mei met 0-1 gewonnen bij Leerdam Sport´55. Afgelopen zaterdag 21 mei werd de feestavond ingeluid met een klinkende 4-0 thuisoverwinning op SVS´65.
In de tot nog toe 22 gespeelde wedstrijden is nu 3x gelijkgespeeld en 19x gewonnen.

In vergelijking met de kampioenswedstrijd begon Rens Idzenga in de basis. Amir Mahmoudian nam wegens een lichte blessure plaats op de reservebank.
Vanaf het begin van de wedstrijd liet SVS’65 IFC aan de bal. De kampioen van de 4e klasse E kwam na balverlies van de gasten in de 10e minuut vrij snel op 1-0 door een gekruist schot van captain Danny Slingerland. Een vijftal minuten later negeerde de scheidsrechter een terecht vlagsignaal wegens buitenspel waardoor SVS´65 een grote mogelijkheid kreeg. Echter het schot van Ijselstijn ging voorlangs het doel van keeper Jeroen de Veij. Hierna raakte Meha de paal en ontsnapte IFC aan de gelijkmaker. Nog voor het rustsignaal raakte Michael Slingerland na goed voorbereidend werk van Tom van Oorschot en Nick de Veij ook de paal en zo bleef het bij 1-0.

In de tweede helft kwam de klasse van IFC naar boven. In de 52ste minuut werd het 2-0 uit een benutte strafschop van Michael Slingerland na een overtreding op Jip Kegge. In het laatste kwartier liep de score verder op naar 4-0. Eerst rondde de als spits ingevallen Walid Abdellaoui een goede aanval af en tekende daarmee voor zijn eerste competitie doelpunt. De 4-0 kwam van de voet van Rens Idzenga, die een afvallende bal prima binnenschoot. Daartussen was Looijen nog wel dicht bij een tegentreffer namens SVS’65, maar zijn inzet belandde op de paal.
Zaterdag 28 mei speelt kampioen IFC de laatste competitie uitwedstrijd van het seizoen en wel om 14.30 uur bij Noordeloos.

IFC – SVS´65 4-0 (1-0).
11. 1-0 Danny Slingerland, 52. 2-0 Michael Slingerland, 79. 3-0 Walid Abdellaoui en 83. 4-0 Rens Idzenga.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti (85. Rowdy Lingen), Jip Kegge (74. Walid Abdellaoui), Danny Slingerland, Michael Slingerland (70. Siem Geluk), Rens Idzenga (85. Dennis de Koning) en Oussama el Hajouti.