IFC (zon) naar volgende ronde in de Voetbal Rijnmond Cup

logoDoor een 4-1 overwinning op het één klasse lager spelende CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel heeft IFC de 4e ronde bereikt in het toernooi om de Palace Casino Cup.

Nadat in de eerste ronde de wedstrijd tegen Pretoria niet doorging en in de 2e ronde met 2-7 werd gewonnen van het in de zondag derde klasse uitkomende FC IJsselmonde stond op 26 februari in de derde ronde daadwerkelijk een thuiswedstrijd op het programma. CVV zwervers had deze ronde bereikt door overwinningen op Steeds Hoger en Moerkapelle.

In de beginfase van de wedstrijd geleid door de ervaren scheidsrechter Van Rooden voorkwam keeper Yordi Godijn een doelpunt van de gasten. In de 20ste minuut was het Joey Grootenboer die de Ambachters op aangeven van Noël Goossens op een voorsprong schoot. Niet geheel onverdiend was het David Veaulthier die na ruim een half uur spelen de stand in evenwicht bracht. In het laatste kwartier van de wedstrijd trok IFC de winst naar zich toe. Door twee doelpunten van Mohamed el Bannasri, waarvan één uit een penalty en een tweede doelpunt van Joey Grootenboer werd een 4-1 eindstand bereikt in het voordeel van de zondag hoofdklasser.

De spelers van IFC waren: Yordi Godijn; Nico Ramos, Marco Bouwman, Edison Warner (60. Ozan Cimen), Noël Goossens, Stephen Emelina (72. Tim Willemstijn), Achraf el Hajouti, Juthlen Castillo (72. Everon Pisas), Berkay Tunc, Mohamed el Bannasri en Joey Grootenboer.

Cees van Heeren