IFC ZONDAG 1 NAAR KWARTFINALE IN DE VOETBAL RIJNMOND CUP

tekst: Cees van Heeren

Door een 4-1 overwinning op het in de zaterdag vierde klasse uitkomende SCO´63 uit Spijkenisse heeft IFC op 15 mei de kwartfinale bereikt in de door Palace Casino´s gesponsorde
VoetbalRijnmondCup.

De ploeg uit Spijkenisse had als vierde klasser had in dit toernooi opzien gebaard door hoger aangeslagen tegenstanders als Meeuwenplaat (3eklasse) en Poortugaal (1eklasse) te verslaan.
Trainer Virgil Breetveld had in vergelijking met de afgelopen zondag gespeelde competitiewedstrijd tegen Groene Ster een aantal basisspelers (gedeeltelijk) rust gegeven. Zo kregen onder andere de normaliter reservespelers zoals keeper Lorenzo van Trijp en aanvaller Marwin Richard een basisplaats net zoals enige junioren.

Uiteraard was IFC de spelbepalende ploeg, maar ook de tegenstander voetbalde naar vermogen. Ongeveer halfweg de eerste helft kwam SCO´63 zelfs op voorsprong na een snel uitgevoerde counter, waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal voor buitenspel negeerde. Binnen enkele minuten egaliseerde één van de junioren van IFC met een kopbal de stand. Nog voor de rust bracht Perry van Eijken met een schot vanaf 18 meter de Ambachters op voorsprong 2-1.

Na de rust, veranderde er weinig in het spelbeeld en in de 55steminuut kreeg IFC na een overtreding op junior Berkaj Tunc (vasthouden) een terechte penalty, die door Mohamed El Bannasri werd benut 3-1. Zo´n tien minuten voor het eindsignaal was het de ingebrachte Billy Nzojyibwami, die de eindstand op 4-1 bepaalde.

De vierde klasser SCO´63 nam met opgeheven hoofd afscheid van dit toernooi door deze nederlaag tegen een hoofdklasser, waarin ze wel liefst vier overwinningen wisten te boeken. In de kwartfinale speelt IFC op 22 mei opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Smitshoek.