IFC Zondag 1 start oefencampagne met nederlaag

tekst: Cees van Heeren

Met een vijftal trainingen in de benen en nog een vijftal afwezige spelers is IFC de oefencampagne richting het tweede achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse begonnen met een nederlaag.
Op bezoek bij de zaterdag hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen leed IFC een 4-1 nederlaag.

De ongeveer 70 aanwezige toeschouwers konden aan de zijde van IFC aan de aftrap slechts drie basisspelers van het vorige seizoen zien staan.
Gedurende de wedstrijd bleek het thuisteam over een aanmerkelijk grotere selectie te beschikken (na de rust verscheen bijna een compleet ander team aan de aftrap), dat ook beter op elkaar was ingespeeld.

Het eerste wapenfeit voor IFC was een schot van Billy Nzojyibwami (ex. ASWH), dat door de doelman werd gekeerd. Na 20 minuten spelen profiteerde de thuisclub optimaal van een fout in de opbouw 1-0. Met deze stand brak ook de rust aan. Dit ook omdat een schot van Jeremy Hensen (ex. Xerxes/DZB) tot corner werd verwerkt.
In de eerste vijf minuten na de rust scoorde de thuisploeg twee maal en een kwartier voor tijd viel de 4-0. De doelpunten voor de Vlaardingers werden gemaakt door Keizerwaard 2x, van Mullem en Merrelaar.
In de 85ste minuut scoorde Marwin Richard zeer fraai koppend op aangeven van Billy Nzojyibwami de eerste treffer voor IFC van dit seizoen en tekende daarmee voor de eindstand.
De wedstrijd zal onze trainer Breetveld en zijn assistent Besic ongetwijfeld de nodige inzichten en aanknopingspunten hebben opgeleverd voor het vervolg van de voorbereiding.

De startopstelling van IFC was: keeper Lorenzo van Trijp en de veldspelers Marco Bouwman, Damiano Vaudo, Stephen Emelina, Edison Warner, Perry van Eijken, Reggie de Windt, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Billy Nzojyibwami en Jeremy Hensen.
In (de loop van) de tweede helft vielen in: keeper Davey van Pelt, de zeer recent van vakantie teruggekeerden Nico Ramos en Marwin Richard alsmede de broers Robin en Yannick van der Sman (van de zaterdagtak).
Komende zaterdag vervolgt IFC de oefencampagne met een thuiswedstrijd tegen Slikkerveer.