IFC Zondag 1 start oefencampagne met winst op Dongen

tekst: Cees van Heeren

Met een vijftal trainingen in de benen en nog een aantal afwezigen is IFC de oefencampagne begonnen met een vooraf niet verwachtte 2-1 overwinning op het naar de derde divisie gepromoveerde Dongen.

Waar IFC dus zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelde, was het voor de Brabantse tegenstander al de vierde oefenwedstrijd na eerder tegen PSV (0-3), Prinsenland (3-1) en Barendrecht (1-2) gespeeld te hebben.

De aanwezige toeschouwers konden aan de aftrap naast bekende gezichten ook gelijk een vijftal nieuwkomers aan het werk zien. Thomas Keuter (ASWH 2), Jordi Fok (Eboh), Levi Spencer Salomao (PFC), Minoun el Kadi (Nieuwerkerk) en Akin Arslan (jong FC den Bosch).

Al snel bleek Dongen een goede ploeg maar enkele goede mogelijkheden werden niet doeltreffend afgewerkt. Na ruim een kwartier spelen liet Akin Arslan voor IFC wel het net bollen. Zijn geplaatst schot van net buiten de 16 meter was de keeper te machtig 1-0. Ook hierna bleef Dongen de bovenliggende partij, maar en doelpunt maken bleek moeilijk.
Een vijftal minuten voor de rust bij eigenlijk het tweede echte gecreëerde gevaar door IFC was het bijna weer raak. Akin Arslan stuurde Yoeri Rombouts weg, maar zijn inzet trof slecht de paal en de rebound leverde niets op. Toch ging IFC met een geflatteerde 2-0 voorsprong de rust in. In de 43e minuut stuurde aanvoerder Danny Slingerland aanvaller Mimoun el Kadi de diepte in en de uitlopende doelman liep hem tegen de grond. De rustig leidende arbiter Van Drunen oordeelde terecht penalty. Yoeri Rombouts vonniste onberispelijk 2-0.

In (loop van) de tweede helft voerden de beide trainers meerdere wissels toe, maar het spelbeeld veranderde niet. Met dien verstande, dat er nu door goed verdedigend werk van onze verdedigers aanmerkelijk minder kansen waren om tot scoren te komen voor Dongen. Toch was het ruim een kwartier voor tijd Mart van Bree, die een teruggelegde bal binnenschoot voor de zeker terechte aansluittreffer 2-1.
In de absolute slotfase van de wedstijd kreeg IFC nog twee 100% kansen om de score te verhogen maar Mimoun el Kadi (op doelman) en Perry van Eijken (naast) brachten in de stand geen verandering.
Hoewel het slechts de eerste oefenwedstrijd betrof, is het altijd lekker om tegen een sterkere tegenstander te beginnen met een overwinning. De wedstrijd zal onze trainer ongetwijfeld de nodige inzichten en aanknopingspunten hebben opgeleverd voor het vervolg van de voorbereiding.

Voor IFC kwamen in het veld: keeper Lorenzo van Trijp en de veldspelers Thomas Keuter, Nico Ramos, Levi Spencer Salomao, Stephen Emelina, Jordi Fok, Perry van Eijken, Akin Arslan, Danny Slingerland, Mimoun el Kadi en Yoeri Rombouts.
In (de loop van) de tweede helft vielen in: Frits Paap, Ufuk Akkanoglu, Danny Versluis en Richard Smaal.
Op woensdag 27 juli speelt IFC de tweede oefenwedstrijd om 20.00 uur ook op Sportpark Schildman en wel tegen het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Zwaluwen Vlaardingen.