IFC Zondag 1 verliest oefenwedstrijd

tekst: Cees van Heeren

In de tweede oefenwedstrijd van het seizoen leed IFC een 0-1 nederlaag tegen het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Zwaluwen Vlaardingen.
Deze stand was al bij de rust bereikt door een doelpunt van Jermay de Nijs.

Bij de Vlaardingers heeft een ware volksverhuizing plaatsgevonden. Liefst 14 spelers verlieten het team en er konden 12 nieuwe spelers worden verwelkomd, waaronder de van Zwervers Capelle afkomstige De Nijs.
Ook voor Zwaluwen was het de 2e oefenwedstrijd, na eerder met 9-0 gewonnen te hebben van zondag derde klasser Olympia´60 ut Dongen.

In de beginopstelling bij IFC konden de toeschouwers met de van Nieuwerkerk afkomstige verdediger Chayo Maria opnieuw een nieuwe speler aan het werk zien.

Beide ploegen bleken elkaar weinig te ontlopen en er waren soms pittige duels te zien. Scheidsrechter Van Drunen moest er dan ook kort opzitten.
De eerste doelpoging voor IFC was wederom van Akin Arslan, maar deze keer miste zijn inzet de goede richting. Bijna halfweg de eerste helft had IFC de wellicht eigenlijk de score moeten openen. Nico Ramos stuurde aan de rechterkant Mimoun el Kadi weg en diens voorzet bereikte Yoeri Rombouts met alleen de doelman nog voor hem. Normaal een situatie meestal goed voor een treffer. Deze keer kreeg de doelman echter een beslissende hand tegen de bal. Na 28 minuten spelen viel vervolgens de treffer aan de andere kant. Op het schot van de vrijgelopen De Nijs had doelman Bas van Zee geen verweer.

In het begin van de tweede helft zette IFC aan met druk naar voren en dit leverde ook wat kansen op. Met name de ingevallen Frits Paap lukte het niet om te vonnissen.
Beide ploegen kregen in het verloop van de tweede helft nog wel enkele kleine mogelijkheden, maar in de score kwam geen verandering meer.

Voor IFC kwamen in het veld: keeper Bas van Zee en de veldspelers Nico Ramos (46. Thomas Keuter), Levi Spencer Salomao (38. Danny Versluis), Stephen Emelina, Chayo Maria, Perry van Eijken (65. Akin Arslan), Danny Slingerland (65. Jordi Fok), Akin Arslan (46. Frits Paap), Ufuk Akkanoglu, Mimoun el Kadi en Yoeri Rombouts.

Op zondag 31 juli speelt IFC de derde oefenwedstrijd van het seizoen en weer op het eigen sportpark. Op het ongebruikelijke tijdstip van 12.00 uur komt collega zondag hoofdklasser DOSKO uit Bergen op Zoom op bezoek.