IFC (Zondag) verliest oefenduel van DOSKO

tekst: Cees van Heeren

In de derde oefenwedstrijd van het seizoen verloor IFC thuis van de aankomende competitietegenstander SV DOSKO uit Bergen op Zoom met 1-3 na een 1-1 ruststand.

Waar IFC dus al aan de 3e oefenwedstrijd toe waren, betrof dit voor de Brabanders pas hun eerste oefenwedstrijd.
IFC waar Yoeri Rombouts, Ozan Cimen, Ronnie Nouwen, Achraf el Hajouti en Marvin Richard ontbraken begon heel goed aan de wedstrijd en vergat zich zelf voor dit goede spel in het eerste kwartier te belonen.

Na een corner van Danny Slingerland kon de kopbal van Frits Paap ternauwernood op de doellijn gekeerd worden en even later kwam de goed doorjagende aanvoerder Slingerland alleen voor de doelman net niet tot afronden toe. Weer enkele minuten later een mooie steekbal van Akin Arslan op Mimoun el Kadi, die na een goede loopactie helaas slechts de paal trof.
Bij eigenlijk de eerste goede aanval van de gasten was het echter de Belgische aanvoerder Fortunati, die IFC een koude douche bezorgde door de 0-1 binnen te schieten.
In het vervolg van de eerste helft was de wedstrijd weliswaar meer in evenwicht dan in de openingsfase, maar het meeste balbezit bleef wel voor het thuisteam.
Zo´n tien minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Meeuwisse scoorde IFC de meer dan terechte gelijkmaker. Linksback Jordi Fok bediende de, de diepte insprintende Danny Slingerland op maat. Hij controleerde de bal en liet de doelman kansloos 1-1. Enkele minuten later had IFC op voorsprong kunnen en wellicht moeten komen. Een prima aanval over meerdere schijven met de uiteindelijk voorzettende Mimoun el Kadi en de afwerkende Frits Paap. Helaas was de inzet iets te zacht en de doelman kon redding brengen.

De tweede helft was van de zijde van IFC van minder niveau en waren de kansen voor beide teams schaars. Zoals zo vaak in oefenwedstrijden komen de veelvuldig toegepaste wissels het spelbeeld niet ten goede. Na 20 minuten spelen was het Frits Paap, die zijn voorzet tot een ieders verbazing tegen de verre paal zag belanden, een hoogtepunt.
In de laatste tien minuten van de wedstrijd trok het op dat moment betere DOSKO echter de zege naar zich toe. Als eerste kon Van Zundert een voorzet binnen koppen en even later was het De Nijs, die de eindstand op 1-3 vastlegde.

De Brabanders, die eigenlijk de Ambachters een lesje in effectief afwerken hebben gegeven, zullen uiteraard tevreden terugkijken op de overwinning met het oog op de in oktober op het programma staande onderlinge competitietreffer. Trainer Jack van den Berg zal ook weer wat wijzer zijn geworden met betrekking tot zijn team en spelers.

Voor IFC kwamen in het veld: keeper Lorenzo van Trijp en de veldspelers Thomas Keuter (46. Nico Ramos, 52. Thomas Keuter), Stephen Emelina (46. Levi Spencer Salamao), Danny Versluis, Jordi Fok (46. Chayo Maria), Akin Arslan, Perry van Eijken, Ufuk Akkanoglu, Danny Slingerland (62. Jordi Fok), Mimoun el Kadi (70. Richard Smaal) en Frits Paap.

Op zondag 7 augustus speelt IFC zijn vierde wedstrijd in de voorbereiding. Deze keer betreft het een uitwedstrijd in Oostvoorne om 14.00 uur tegen het in de zondag eerste klasse B uitkomende OVV.