IFC JO19-2 wint ook als de tegenstander er een fysieke wedstrijd van maakt

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag vind je hier

Drechtstreek uit: het blijft altijd lastig. IFC gaat echter vol vertrouwen naar de wedstrijd, wat niet van mij gezegd kan worden. Ik laat natuurlijk niets merken en dat is maar goed ook, want IFC begint voortvarend aan de wedstrijd. Om 11:35 uur wordt er gestart en  IFC maakt meteen duidelijk dat ze er zin in hebben. De wedstrijd is amper begonnen als Mark een perfecte steekbal geeft en Mohammed alleen voor de keeper komt. 0-1 voor IFC.

Na 10 minuten spelen moet Jochem het veld verlaten. Een botsing en een knie die erg veel pijn doet. Ik hecht er aan om te zeggen dat de speler van Drechtstreek geen schuld had. Twee fanatieke spelers die voor de bal gaan en dan kan dit gebeuren. Maar met twee reserves is dit vervelend. Koelen met ijs….

Drechtstreek zet aan en zet IFC vervolgens aardig onder druk. Dit resulteert in twee aanvallen die eindigen op de lat. Na een half uur spelen wordt een drinkpauze ingelast. Ik tel meer kansen voor Drechtstreek maar ook kansen voor IFC. Jochem loopt zich weer warm en zegt nog wel wat pijn te voelen. Het lijkt dus gelukkig mee te vallen. Hij zal in de tweede helft weer het veld in gaan.

Amper 5 minuten na de drinkpauze is het toch Drechtstreek dat een doelpunt maakt. Een verdiende gelijkmaker want IFC heeft best moeite met het spel van Drechtstreek. Er wordt te weinig gecoacht en daar maakt Drechtstreek listig gebruik van.

Even later is het Dylan B. die goed verdedigt en Dennis die uitstekend keept. Ze houden IFC in de wedstrijd. De ruststand is 1-1 en Teus heeft een kwartiertje om wat aanwijzingen te geven.

En dat vertaalt zich in de tweede helft tot een beter spelend IFC. Drechtstreek wordt wat fysieker en dat zegt meer over het goede spel van IFC dan over de speelwijze van Drechtstreek. Na een kwartier in de tweede helft slaat de wedstrijd om. Mitchel rent met bal langs de lijn. Ooggetuigen weten te melden dat zijn voet vaststond wegens een voet van de verdediger en dat zijn kuit lelijk draaide. Hij gilt het uit van de pijn en de bijzonder onsportieve keeper van Drechtstreek gilt naar de scheidsrechter dat hij het zelf gedaan heeft en of de verzorging niet buiten het veld kan plaatsvinden. Het is dezelfde keeper die zijn verdedigers aanspreekt als ze de bal ongecontroleerd wegschieten, daar waar hij dat zelf ook doet. De sfeer wordt daardoor minder prettig.

En het enige juiste antwoord komt van Mohammed, die de bal verovert, zich vrij speelt van twee verdedigers en de bal het doel in krult.

De wedstrijd glijdt af naar een vervelend niveau (vind ik hè). Over en weer worden overtredingen gemaakt en met name de spelers van Drechtstreek stellen veel beslissingen van de scheidsrechter ter discussie. Maar ook IFC gaat mee in het fysieke geweld en na de wedstrijd bekent een speler dan ook dat hij bij een sliding veel te laat was en een enkel meenam. Maar de scheidsrechter zag er geen rood in; onze speler wel. De scheidsrechter gaat na de 1-2 wel veel strakker fluiten. Gelukkig zou ik willen zeggen.

Drechtstreek zet aan en trekt met z’n allen ten aanval. Daardoor ontstaat er wel ruimte achter de verdediging. Een lange uittrap komt bij Dylan K., die na een fraaie actie de bal onder controle heeft en maar net overschiet. Even later komen we heel goed weg. Een aanval van Drechtstreek eindigt met een goed schot op doel en Dennis kan net zijn voet er tussen brengen, waardoor de bal er niet in gaat.

Even later een minder slimme actie van een speler van Drechtstreek. Hij protesteert, stuitert de bal op de grond en trapt hem achteruit weg en raakt een IFC speler. Niet hard, maar daar gaat het niet om. Zo’n reactie is geel waard en met nog 8 minuten op de klok stuurt de scheidsrechter de speler dan ook van het veld.

De wedstrijd lijkt dan gespeeld. Al geeft Drechtstreek niet op. Het hele team, inclusief keeper staat ver naar voren. Een lange pass op Dylan K. en een fraai schot over de keeper bepaalt de eindstand 1-3.