IFCJ019-3 pakt ruime winst in herfstige omstandigheden

Het waren natte en herfstige omstandigheden in de wedstrijd tegen het fysiek sterke Drechtstreek JO19-5. Hoe zou het team daarop reageren?

Met een aantal aanvullingen vanwege diverse (half)-geblesseerden en afwezigen startte de wedstrijd. Het begin was wat afwachtend waardoor Drechtstreek een licht veldoverwicht had zonder echt heel gevaarlijk te worden. Achterin stonden de mannen lekker te verdedigen.

De aanval en het middenveld waren nog wat minder scherp, maar knokten zich langzaam in de wedstrijd toen ze in de gaten kregen dat ze sneller en wendbaarder waren. Ze veroverden de (2e) bal steeds vaker en vonden elkaar steeds beter en gerichter. Hoewel op het natte veld de diepe ballen meer snelheid hadden dan gewenst.

Uiteindelijk was daar na mooi tikwerk een individuele actie in de 16 met een kant-en-klare voorzet om de 1-0 aan te tekenen. Een mooie voorsprong die kort daarna werd verdubbeld door een wonderschoon doelpunt. Vanaf halverwege de rechterkant buiten de 16-meter was daar de ruimte om de bal in te brengen. De keeper werd echter verrast en de bal verdween in de verre hoek in het netje. Het doelpunt van de maand heeft weer een nominatie ! Was het bewust of een tikkie mazzel? We gaan maar uit van onze eigen kwaliteiten dus een bewuste actie uiteraard ….

Vanaf dat moment was het IFC wat de klok sloeg. Ze zetten de tegenstander vast in de opbouw en veroverden zo iedere bal. Een grote hoeveelheid aan kansen ontstond. Dat er voor de rust nog maar 1 bij kwam was eigenlijk een wonder. Na een goede combinatie kon die hard en laag worden binnen geschoten. Ook belandde nog een spetterende bal bovenop de lat die had eigenlijk meer verdiend.

In de rust besproken om op dezelfde voet verder te gaan en snel te blijven rondspelen om de ruimtes en onze snelheid en wendbaarheid te benutten. Dan zou het verder helemaal goed komen.

Drechtstreek kwam echter furieus uit de startblokken en bracht nog meer fysieke strijd in het veld. De scheidsrechter liet veel toe en misschien wel iets te veel. Het verschil tussen fysieke inzet en wild inkomen is soms maar een dun lijntje. De mannen lieten zich gelukkig niet van de wijs brengen en bleven goed geconcentreerd op het eigen spel in de gehele 2e helft. De complimenten daarvoor !

Een ongelukkig misverstand achterin gaf Drechtstreek de mogelijk om af te drukken en de nul van het bord te halen. Dit gaf ze extra moed en IFC had het soms wat moeilijker zonder dat er nog heel veel echt uitgespeelde kansen waren. Alleen een verkeerde of verdwaalde bal kan zo maar voor de aansluitingstreffer zorgen en is het maar de vraag hoe het verder gaat.

Uit de tegenaanvallen bleef IFC veel gevaarlijker alleen het afronden lukte nog niet. Totdat na een diepe bal de uitkomende keeper met een prachtige lob kon worden gepasseerd voor de bevrijdende 4-1.

Dit gaf de ploeg verdere vleugels in de regen die maar bleef vallen. Een groot aantal kansen werd nog door combinatievoetbal en individuele acties gecreëerd om een echt grote uitslag neer te zetten. Uiteindelijk was er alleen nog een lekker afstandsschot die in de korte hoek verdween voor de 5-1.

Een meer dan terechte winst waarbij IFC zich niet van de wijs liet brengen door de externe omstandigheden van scheidsrechter en de acties van Drechtstreek die richting het einde soms als ongecontroleerd en wild bestempeld zouden kunnen worden. IFC bleef beheerst en speelde wedstrijd professioneel verder uit op basis van eigen kracht. Klasse gedaan en dit is zoals het hoort !

Alex de Heer