IFCJO19-3 geflatteerd onderuit in bekerderby

Een prachtige stijlvolle aankondiging op het instragramaccount IFCJO19-3 over deze bekerderby zorgde voor genoeg publiciteit vooraf. Met bijna een volledig selectie kon vandaag ook voor het eerst in een thuiswedstrijd het nieuwe tenue worden geshowd. Zou dit allemaal de ploeg vleugels kunnen geven?

Vanaf de start waren de mannen tot op het bot gemotiveerd. Er werd snoeihard gewerkt en lekker getikt. Het middenveld was versterkt en de ruimtes werden goed klein gehouden om de 2e bal op te pakken. De wedstrijd werd goed in handen genomen.

Alleen toch was daar een achterstand na een mooi schot vanaf rand 16 in de verre hoek. Een tegenvaller maar de tijgers bleven positief en goed spelen. Kleine kansjes ontstonden door de ruimte achter de verdediging te benutten. Helaas zonder succes. Het veldspel was prima en in evenwicht, maar toch twee extra tegentreffers ontstonden door kleine individuele onachtzaamheden die meteen werden afgestraft.

Dit was echt zo zonde en iets teveel van het goede. De veerkracht werd extra aangeboord en het combinatiespel werd meer en meer op de mat gelegd. Vlak voor rust een aanval over veel schijven over links bracht de bal laag voor de goal om bij de 2e paal keurig binnen getikt te worden. Lekker moment om de spirit te verhogen.

In de rust besproken om met nog meer inzet op dezelfde wijze te blijven spelen. Een snelle aansluitingstreffer en de wedstrijd ligt weer helemaal open.

De start van de 2e helft was veelbelovend. Het team speelde als een echt TEAM met volle inzet en lekker voetbal. De tegenstander werd flink onder druk gezet en praktisch iedere 2e bal was voor de boys.

Alleen echt grote kansen niet worden gecreëerd totdat daar een bal na wat flipperkastgedoe in de 16 kon worden ingeschoten. Een ongelooflijke redding van de keeper maakte dat het geen goal werd.
Balen was dit zeg. Dit had meer verdiend en had de wedstrijd nog meer spanning kunnen geven.

Daarna waren er nog wat kleine kansjes, maar de verdediging van hen echt elkaar uitspelen was heel lastig. Ook zat het ook niet echt mee in de ballen die wat gelukkiger konden vallen. In de slotfase werd ASWH nog wat sterker en kreeg wat mogelijkheden.

De pijp was een beetje leeg en door wederom twee persoonlijke onachtzaamheden werd de score nog vergroot. De prima leidende scheidsrechter in een stevige, maar verder sportieve wedstrijd floot kort daarna af.

Helaas de bekerdroom kan voor dit seizoen in de ijskast tegen een stugge en goede tegenstander. Wederom een geflatteerde uitslag net zoals in de competitie in een zeer goede wedstrijd van IFC-kant.

Als TEAM alles met elkaar gegeven, prima veldspel en tot het eind toe gestreden. Helaas was het niet voldoende tegen deze ploeg die profiteerde van eigen slippertjes, maar die ook goed stond te verdedigen waardoor te weinig echt goede kansen konden worden gecreëerd.

Met deze instelling, spirit en veldspel kunnen de laatste drie competitieduels echter wel met veel vertrouwen tegemoet worden gezien. Hopelijk kunnen ze nog wel worden gespeeld om deze competitiehelft goed te kunnen afsluiten. Klasse gespeeld en neem die positieve dingen mee naar de toekomst !!