Impressionant kampioenschap van IFC

Na 18 overwinningen en slechts één gelijk spel heeft IFC op zaterdag 1 april 2023, zich als één van de eerste in Nederland kampioen mogen noemen. In dit geval van de 3e klasse C Zuid 1.
Het team van trainer Ron Timmers heeft derhalve de vooraf verwachtte favoriete rol volledig waargemaakt. Het veruit de meeste doelpunten gemaakt (101) en tevens de minste tegentreffers (11), bevestigen de hegemonie van het team in deze klasse. Ook de tweede stap in het project IFC om hogerop op zaterdag te gaan spelen is volledig geslaagd.

In deze kampioenswedstrijd keerde Nick de Veij terug in de basis na een blessure. Jochem Touw was weer reserve. Wegens een blessure ontbrak ook nog steeds Amir Mahmoudian en Oussama el Hajouti. Bij de ploeg uit Dordrecht ontbrak Claudio Teneggi, hun matchwinnaar van vorige week.

In de kampioenswedstrijd op zaterdag 1 april thuis tegen DFC uit Dordrecht ging het in het begin wat stoef. Wellicht door toch de zenuwen voor een kampioenswedstrijd. Al in de 3e speelminuut kwam DFC op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Okan Arslan, die in de heenwedstrijd ook heel snel de score had geopend. Tien minuten later kwam DFC op een 0-2 voorsprong. Deze keer was Arslan de assistgever en Randy van Prehn de afmaker van dienst. Na deze snelle 0-2 achterstand was het nog voor halfweg de eerste helft Michael Slingerland, die de aansluittreffer scoorde. Hierna wisten zowel Mitchel Ott als Yoeri Rombouts de gelijkmaker niet te maken. In de tweede helft zette IFC de tegenstander nadrukkelijk vast op eigen helft en eigenlijk was het beuken op de verdediging. Met nog meer dan 30 minuten te spelen was het Mitchel Ott, die uit een moeilijke hoek voor de 2-2 gelijkmaker zorgde. In de 70ste minuut was het opnieuw een doelpunt van Ott, zijn 18e van deze competitie, die het kampioenschapsfeest heel dicht bij bracht. Dit ook omdat Groote Lindt op voorsprong stond bij Internos. Nadat doelman Jansen eerst nog de bal uit en vrije trap van Danny Slingerland fabuleus had gekeerd ten koste van de 16e corner, was het even later in deze slotfase Michael Slingerland, die uit een voorzet van Achraf el Hajouti koppend helemaal de bevrijdende 4-2 binnen knikte.

Hij bracht daarmee zijn seizoentotaal op 23 treffers. Na het laatste fluitsignaal begon de feestvreugde, die tot ver in de avond duurde.

De gehele staf van IFC met hoofdtrainer Ron Timmers, assistent trainers Majid el Hajouti en Peter van Vugt, keeperstrainer Luciano Presierie, teammanager Jan Dost, verzorger Menno de Groot, grensrechter Jeroen de Visser, de technische commissie en uiteraard alle spelers die in de wedstrijden in meer of mindere mate hebben meegedaan verdienen een groot compliment met dit bereikte resultaat. Met nog vijf wedstrijden te spelen, bedraagt de voorsprong op de ploeg die tweede staat Groote Lindt een onoverbrugbare 17 punten.

IFC – DFC: 4-2 (1-2)
3. 0-1 Okan Arslan, 13. 0-2 Randy van Prehn, 19. 1-2 Michael Slingerland, 57. 2-2 Mitchel Ott, 70. 3-2 Mitchel Ott en 88. 4-2 Michael Slingerland.
Opm. scheidsrechter M. Lopes uit Oisterwijk gaf o.a. geel aan 4 spelers van IFC.

De spelers van IFC in de kampioenswedstrijd op 1 april waren: Jeroen de Veij; Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Mitchel Ott en Noah de Neijs. Invallers Dennis de Koning, Siem Geluk, Yannick Jansen en Jochem Touw.