In memoriam Jan Hoogwerf

Op 85-jarige leeftijd is deze week Jan Hoogwerf overleden.

Een unieke IFC-er, die het begrip vrijwilliger naar een ongeëvenaard niveau heeft getild. Op geheel eigen wijze, altijd met een kwinkslag en lachend gezicht, wist hij bij de club iedereen voor zich te winnen. Nooit chagrijnig, altijd optimistisch en zonder klagen, maar met een hoog normbesef en rechtvaardigheidsgevoel, zette hij zich voor meer dan 100% in voor de club. De bloeiperiode van IFC in de afgelopen decennia en de topjaren van Jan vielen absoluut niet als toeval met elkaar samen!

Een steeds meer aflatende gezondheid heeft ervoor gezorgd dat IFC de laatste jaren zijn inbreng helaas moest missen. Vaak blijkt pas als iemand er niet meer is hoeveel er dan ontbreekt. Wij hebben Jan eigenlijk nooit helemaal kunnen vervangen en ook dat is een compliment voor hem.

Voor zijn prestaties is Jan terecht meerdere keren vrijwilliger van het jaar geweest en is er zelfs een heus toernooi op zijn naam gezet. Allemaal volstrekt terecht en meer dan verdiend. Maar het allergrootste compliment is denk ik toch het feit dat iedereen weet dat “Opa Jan” als een soort geuzennaam naar hem verwijst en waarbij dan iedereen weet over wie je het hebt. Uniek natuurlijk, niet alleen een prima opa voor zijn kleinkinderen, maar ook een hele fijne en speciale “grandfather” voor alle IFC-ers.

IFC zal Jan altijd in gedachten hebben.

Wij wensen zijn vrouw Cor en kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur,

Cees Bijl

 

Het afscheid van Jan is dinsdag 28 februari om 12.30 uur in Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam, waar ook gelegenheid is tot condoleren