In oefenwedstrijd verliest IFC ruim van Heerjansdam

In de tweede oefenwedstrijd van het seizoen leed IFC op zaterdag 19 augustus een ruime 4-0 nederlaag bij Heerjansdam.
Dit is uiteraard geen schande, maar qua uitslag wel licht teleurstellend. Immers Heerjansdam speelt dit seizoen twee klassen hoger. Tevens startten zij op zaterdag 26 augustus de competitie al, terwijl die voor IFC pas op 23 september gaat beginnen.

Bij IFC ontbraken ten opzichte van de basisopstelling van vorige week in de selectie de broers Danny- en Michael Slingerland en ook Noah de Neijs.
Nu maakte de van Rijsoord overgekomen Mark Zwang (foto) zijn officieus debuut en stonden Mo el Bannasri en Ties van Aggelen gelijk aan de aftrap.

Heerjansdam nam vanaf het beginsignaal het voortouw, maar ook IFC liet zich in het eerste kwartier zien. El Bannasri wist de eerste kans niet te verzilveren en ook een voorzet annex schot van Van Aggelen was een prooi voor de boomlange doelman van de gastheren. Na bijna een half uur spelen was het Lukas Valster die Heerjansdam op 1-0 schoot. Hierna spatte de bal uit een vrije trap van Bobby Vos op de vuisten van de doelman in corner en even later stuitte El  Bannasri ook op diezelfde  doelman.
In de laatste vijf minuten voor de rust voorkwam keeper Jeroen de Veij meerdere keren een hogere achterstand, waarbij hij ook een keer assistentie kreeg van de lat.

Bij de start van de 2e helft had Jason van der Linden in de hart van de verdediging Zwang vervangen. Binnen twee minuten verdubbelde Dave Mierop met een vrije trap de score en in de 55ste minuut was het Gert Jan Plaizier die de stand op 3-0 bracht. Nadat keeper De Veij bij een redding met een schouder uit de kom het veld helaas had moeten verlaten (zie foto) was het Lars Brinkman, die een foutje van de invaller junior doelman afstrafte voor de 4-0. Mede doordat diezelfde doelman Justin Groeneweg zich hierna enkele keren revancheerde eindigde de wedstrijd in een 4-0 overwinning voor Heerjansdam.

Op dinsdagavond 22 augustus speelt IFC zijn volgende oefenwedstrijd thuis om 20.00 uur tegen Nieuwerkerk.

Basisspelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Mark Zwang, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf El Hajouti, Mo el Bannasri, Bobby Vos en Ties van Aggelen.