Indeling IFC Vrouwen 1

Wie een blik werpt op de indeling van de Tweede klasse B ziet dat de Vrouwenselectie van IFC een aantal bekende teams tegen gaat komen. Op het oog is het een heel sterke poule, waarbij het te hopen is dat het onderlinge verschil miniem is. Met de ploegen ARC, Die Haghe, DSVP, FC Maense en RKAVV zijn afgelopen seizoen ook al de nodige potjes gespeeld. Het waren ARC uit Alphen aan de Rijn, RKAVV uit Leidschendam en DSVP uit Pijnacker die in de vorige jaargang samen met IFC streden om plaats drie tot en met zes. Die Haghe uit Den Haag wist in de nacompetitie het vege lijf te redden in een bloedstolende finale van de nacompetitie. Met 2-1 wist het VVAC nipt te verslaan. FC Maense wist in de laatste wedstrijden van het seizoen genoeg punten te verzamelen om zich “save te spelen”.

Maar naast deze bekende ploegen dus ook zes relatief nieuwe teams. Allereerst FC Foreholte uit Voorhout. Dit team moet zeker niet onderschat worden want als kampioen van de derde klasse gaan zij frank en vrij de competitie in. Ook de speelsters van Forum Sport uit Voorburg mochten afgelopen seizoen de kampioensschaal van de derde klasse in ontvangst nemen. Dus ook voor dit team geldt dat zij onbevangen de competitie ingaan. De derde nieuwe tegenstander is Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. Ook voor dit tem geldt hetzelfde. Als kampioen uit de derde klasse nu in de tweede klasse spelen. Het team uit Ouderkerk heeft grote ambitie. Veel nieuwe speelsters gaan hun geluk beproeven bij Spirit. De gele brigade uit Ouderkerk, waar IFC trainer Frank van der Hoeven geen onbekende is, zal wel eens een outsider kunnen worden in het komende seizoen. UVS uit Leiden is een team dat al jaren in de hoogste regionen van het vrouwenvoetbal speelt. Met VEP uit Woerden de vijfde relatief onbekende tegenstander. Ook hier heeft IFC te maken met een promovendus. In de hele competie werd vorige seizoen slechts eenmaal verloren. De grootste onbekende is ook het team dat het verst weg is: Real Sranang sv uit Amsterdam. De Amsterdamse club heeft twee vrouwenteams en beiden zijn gepromoveerd naar de tweede klasse. Dus er loopt genoeg talent rond bij de Amsterdammers. Het tweede team van Real Sranang sv speelt in de competie bij onder meer Unitas.

Voor trainer Frank van der Hoeven een mooie klus om de prestatie van het afgelopen seizoen te evenaren. Toen startte IFC ongelukkig, maar eindigde toch knap op de vierde plek. Door veel blessures werden in de eerste wedstrijden veel punten gemorst. Met een frisse selectie, met enkele nieuwe namen, gaat IFC ervoor. Frank van der Hoeven krijgt tijdens de trainingen assistentie van Arjan Lagendijk. De keepsters zullen tijdens de trainingen onder handen worden genomen door Piet Lodder. Tijdens de wedstrijden zal Mandy van der Hoek de wedstrijdanalyses doen. En teamleider Marco van Bezooijen zorgt voor alle zaken rondom het voetbal.
Half augustus gaan de trainingen weer serieuze vormen krijgen. Na enkele trainingen staat de eerste mooie wedstrijd van het seizoen op het programma. Op 30 augustus speelt IFC tegen het beloftenteam van Feyenoord.